Krävs exceptionella anledningar för matchflytt

Bild till nyheten Krävs exceptionella anledningar för matchflytt
Om en dryg timme, klockan 10.00 svensk tid, presenteras spelschemat för säsongen 22/23. Och efter flera säsonger som kantats av matchflyttar i kölvattnet av pandemin är det nu en återgång till striktare regler som gäller – och det kommer att krävas exceptionella anledningar för att få en match flyttad.

Hela jul- och nyårsschemat i Premier League kantades under den gångna säsongen av matchflyttar till följd av fall av covid-19 i trupperna. Samtidigt blev det plötsligt också godtyckliga tolkningar av regelverket där vissa lag snarare hade svårt att få ihop trupper pga skador och avstängningar, men ändå fick matcher flyttade. 

Allt sånt är det nu stopp med. 

Premier League är nu tydliga med att förutsättningarna är åter till mer eller mindre normala och att det endast i "exceptionella fall" kan ges tillstånd att skjuta upp en match. 

Om en klubb har 10 utespelare och en målvakt tillgängliga från den trupplista man lämnar in till Premier League inför säsongen ska en match spelas. Alternativt om 15 spelare under kontrakt plus en målvakt finns tillgängliga så måste man också komma till spel. 

För alla spelare som klubben uppges sakna på grund av skada eller covid krävs full dokumentation med expertutlåtanden och exakta tidsramar för insjuknande, skadetillfälle, rehabilitering etc. 

– Förfrågningar om uppskjutna matcher kommer endast behandlas om situationen i klubben är fullständigt exceptionell och där klubben i fråga gjort allt för att undvika den uppkomna situationen, fastslår Premier League i sitt uttalande. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer