Så kan Klopp ställa upp med Nunez

Bild till nyheten Så kan Klopp ställa upp med Nunez
Darwin Nunez är klar för Liverpool och i en offensiv där Jürgen Klopp även har Mohamed Salah, Luis Diaz, Diogo Jota, Roberto Firmino och Sadio Mané (åtminstone än så länge) att tillgå kittlar det redan när man tänker på en premiärelva.

Först och främst kan det såklart konstateras att det mesta tyder på att Sadio Mané lämnar Liverpool under sommaren. Senegalesen har bara ett år kvar på kontraktet och Bayern München har kommit med både ett, två och tre förslag till Liverpool redan för att man ska kunna sy ihop en affär. 

Liverpool har dock varit tydliga med att man förväntar sig ett ännu bättre erbjudande om det ska bli någon affär, men det känns av allt att döma som det snarare är en tidsfråga än något annat innan Sadio Mané presenteras på Allianz Arena i München. 

Med Divock Origi redan avtackad och Takumi Minamino på väg ut återstår ändå en handfull fenomenala anfallsspelare för Jürgen Klopp att tillgå. Och dessutom den unga supertalangen Fabio Carvalho som blomstrade bakom just en stor, stark striker i Fulham förra säsongen. Så hur ska Klopp tänka nu?

Att tysken ska överge sitt patenterade 4-3-3 vore högst sensationellt, men samtidigt kan man ändå tolka värvningarna av Fabio Carvalho och Darwin Nunez som att det åtminstone också smids en Plan B. Utan några liknelser i övrigt så var unge Carvalho helt briljant som 10:a bakom Alexandar Mitrovic när serben slog målrekordet i Championship förra säsongen och kanske, kanske har Klopp en tanke på att nu para ihop den 19-årige portugisen med den 22-årige uruguayanen?

Det skulle fortfarande innebära att Mohamed Salah och Luis Diaz skulle kunna husera på var sin kant och med ett innermittfält som man än så länge inte lyckats förstärka kanske man kan komma vinnande ur den matematiska lösningen genom att bara spela med två centrala fältare istället för tre?

Jürgen Klopp skulle i så fall kunna spela Fabinho och Thiago i en tvåa bakom Carvalho, medan Nunez är spets och Diaz och Salah flankerar honom på kanterna. 

I ett systemskifte till 4-2-3-1 skulle du troligen även förlänga brinntiden hos en Roberto Firmino som mycket väl hade kunnat excellera i några år till som vikarierande 10:a i så fall. 

Det mest troliga är ändock att Klopp står fast vid sin 4-3-3.

Ibrahima Konaté upplevdes gå ut i ytterfil och köra om Joel Matip på slutet av förra säsongen men båda två kommer säkert fortsätta samsas om speltiden bredvid Van Dijk. 

Alisson, Trent och Robertson är lika självklara som Kalle Anka på julafton och på mittfältet vet vi att Klopp tenderar välja Fabinho, Thiago och Henderson om alla är redo. 

Det oroar mig dock lite med konkurrensen för platserna här. Tchouameni var uppenbarligen ett transfermål och Jude Bellinghams namn har det väl skrivits spaltmeter om i varenda transferfönster de senaste tre åren redan. 

Ska vi spela 4-3-3 och fortsätta konkurrera i 63 matcher även kommande säsong är väl frågan om det verkligen räcker med de spelarna som finns?

Offensivt känns det dock helt solklart att fronttrion numera kommer att komma från Colombia, Uruguay och Egypten. Roberto Firmino trivs förhoppningsvis så bra på Merseyside att han accepterar en trupproll och med Diogo Jotas all round-skicklighet och förmåga att utgå från egentligen alla de tre offensiva platserna kommer han ha speltid så det räcker och blir över även om han i ett första utgångsläge är tänkt för bänken. 

Trolig premiärelva enligt skribenten:

Alisson; Trent, Van Dijk, Konate, Robertson; Fabinho, Thiago, Henderson; Salah, Nunez, Diaz

Hur hoppas DU att Liverpool ställer upp när säsongen väl drar igång?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer