Landslagsförluster för trio röda

Bild till nyheten Landslagsförluster för trio röda
Ibrahima Konate följde upp landslagsdebuten från förra veckan med att återigen starta för Frankrike när man mötte Kroatien under måndagen. Det blev dock förlust för Les Bleus – och i England blev det även nederlag för Curtis Jones och Harvey Elliott.

Även om resultaten knappast blev som Ibrahima Konate önskade får man konstatera att det blev en fenomenal avslutning på en fantastisk säsong för Liverpools nya mittbacksgigant. 

Efter att ha spelat sig hela vägen in i Liverpools startelva i Champions League-finalen belönades han även med sin första uttagning i den franska landslagstruppen under månadens Nations League-spel. 

Debuten kom borta mot Österrike i fredags och under måndagen startade han även matchen mot Kroatien, i en repris på VM-finalen från 2018. Den här gången var det dock Kroatien som drog det längsta strået efter ett straffmål från Luca Modric. 

Frankrike ligger nu sist i Nations League-gruppen med Danmark, Österrike och Kroatien. 

Det blev även förlust för Harvey Elliott och Curtis Jones med det engelska U21-landslaget. Young Lions är dock redan klara för nästa sommars EM-slutspel och det kan ha varit en del mättnad som påverkade insatsen mot Slovenien igår. 

Gästerna gjorde både 1-0 och 2-0 innan Cameron Archer reducerade på stopptid för England. 

Curtis Jones spelade hela matchen medan Harvey Elliott byttes in med dryga halvtimmen kvar.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer