– Vill ses som den allra bästa

Bild till nyheten – Vill ses som den allra bästa
Mohamed Salah har en Ballon d'Or-seger högt upp på önskelistan.

Mohamed Salah hade en alldeles strålande start på säsongen 2021/22. Den sagolika formen dippade något under våren, men när säsongen summerades kunde han trots allt titulera sig som både skytte- och assistligavinnare i Premier League.

När han var som allra hetast pratades det intensivt om att han var en av huvudkandidaterna till Ballon d'Or, men under andra halvan av säsongen innehöll diskussionen snarare namn som Sadio Mané och Karim Benzema.

Oavsett vem som vinner denna gång så är Salah tydlig med hur gärna han någon gång vill ta hem priset.

– Jag vill ses som den allra bästa spelaren i världen. Ballon d'Or står högt på listan av mina mål, säger anfallaren till France Football.

– Jag vill vinna som George Weah, den ende afrikanen att göra det. 

– Det är sant att jag blev chockad över min placering 2021 (sjua). I år så är förlusten mot Real Madrid en nackdel, även om jag spelade bra i finalen. Men det innebär inte att allt det bra jag gjort under dessa månader försvinner. 

– Vi får se hur det går. Om jag inte vinner 2022 kommer jag att ge allt jag kan för att vinna nästa år.

Salah går ständig i tankar om hur han ska bli en bättre spelare.

– Förra sommaren var jag på semester i Grekland och när jag låg på stranden tänkte jag på hur jag kunde bli en bättre spelare, vilket blir svårare och svårare eftersom jag alltid har två eller tre försvarare på mig, säger han.

– Jag måste hitta nya sätt att öppna upp spelet framför mig och hitta ytor. De tankarna har hjälpt mig, mina siffror har blivit bättre.

– Jag vill att den försvarare jag möter alltid ska tänka: "Nej, inte han igen." Mitt mål är att motståndaren inte ska ha tid att pusta ut. Han måste känna ilska i varje sekund av de 90 minuterna.


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer