– Välförtjänt vinnare

Bild till nyheten – Välförtjänt vinnare
Mohamed Salah tog hem spelarnas pris som Årets spelare. Jürgen Klopp ser anfallaren som en mycket värdig vinnare.

Mohamed Salah fullbordade ett hattrick av åtråvärda individuella utmärkelser när han tog hem priset som Årets spelare säsongen 2021/22, framröstad av spelarna själva. Sedan tidigare har han vunnit journalisternas och supportrarnas pris.

Anfallarens manager Jürgen Klopp menar att spelarnas pris väger extra tungt.

– Det jag verkligen älskar med detta pris är att det är spelarna som röstar. Det är det priset man borde vara intresserad av, säger tysken enligt Liverpoolfc.com.

– När det gäller supportrarna så säger ens egna supportrar alltid "Åh, han är bäst" medan alla andra säger "Hur kunde han vinna?"

– När det gäller Mo så handlar det såklart om siffrorna, de målen han gjort. Har man gjort flest mål och flest assist under en säsong, då är man en välförtjänt vinnare.

Salah har imponerat från första stund då han värvades från Roma sommaren 2017. Han har gjort 156 mål på 254 framträdanden.

– När vi scoutade honom såg jag hur vi kunde göra honom bättre, vi tittade på mycket videos. Låt mig säga så här, han var inte det avslutningsmonstret som han är idag, säger Klopp.

– Jag var väldigt taggad på att få chansen att jobba ihop med honom. Vi pratade ja, det var ett bra samtal, men man behöver såklart mer tid för att lära känna en person.

– Stunden då jag visste att det skulle bli fantastiskt var när jag lärde känna honom som person, han är fylld av driv, han slutar aldrig att utvecklas och jobbar alltid stenhårt.

– Jag vet att vi säger det ofta men han verkligen först in på gymmet, kanske är Millie där före honom någon gång. Dessutom är han sist ut. 

– Han förtjänar helt klart priset som han vunnit två gånger nu. Mycket välförtjänt, Mo!


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer