Polisen ber om ursäkt för tårgasen i Paris

Bild till nyheten Polisen ber om ursäkt för tårgasen i Paris
Didier Lallement, polischef i Paris, har idag bett om ursäkt till alla supportrar som utsattes för polisens övertramp i form av användandet av tårgas vid entréerna till Stade de France i samband med Champions League-finalen.

Utredningen kring vad som exakt hände under kvällen för Champions League-finalen i Paris går vidare och idag, torsdag, har Paris polischef, Didier Lallement, gett sin bild i den franska senaten. 

Lallement har inte gett några detaljer eller analyser kring varför polisarbetet genomfördes som det gjordes men han har bett om ursäkt till alla supportrar som var på plats. 

– Självklart kan vi konstatera att allting, i det stora hela, var ett misslyckande. Folk knuffades omkring, klämdes och attackerades, konstaterade polischefen.

Lallement ville också ta tillfället till akt att be om ursäkt (till supportrarna på plats, reds anm) för att tårgas kom att användas. 

– Men tyvärr kom vi i en situation där vi inte kände att vi hade något annat val, menade han. 

Polischefen var också en av de som initialt påstod att där skulle vara närmare 40.000 biljettlösa supportrar i och runt arenan. Något han backade från idag. 

– Det var en siffra hämtad ur luften. Den kom från rapporter jag hade fått av folk runt omkring stan, men det fanns inga bevis eller belägg för den. 

– Jag kanske hade fel i den siffran men oavsett exakt antal förändrar det inte bilden av att det var för mycket folk och att risken för att det skulle bli stökigt var överhängande. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer