​Minamino plus pengar för Raphinha

Bild till nyheten ​Minamino plus pengar för Raphinha
Med Origi som redan gjort sin sista match för Liverpool och Sadio Mané på väg bort siktar ryktena in sig på anfallsfronten. Barcelona ger sig in i kampen om Salah, nytt bud kommer på Mané och mer om det senaste på silly-season hittar du här.

Sadio Mané

Bayern München vill inte ge sig så enkelt efter att det första budet har avslagits av Liverpool. Enligt rapporter från Tyskland förbereder Bayerns sportchef Hasan Salihamidžic ett nytt, förbättrat bud på Sadio Mané.

Denna gång ska Bayern München vara mer hoppfulla och förväntar sig att få budet accepterat. Det initiala budet ska ha varit på £25M där ca £21M av dessa ska ha varit garanterade medan resterande ska ha bestått av diverse bonusar. Det nya budet rapporteras vara värt 35 miljoner euro (ca £30M) med 5 miljoner euro (ca £4,3M) i diverse bonusar. Detta ska enligt rapporterna vara ett bud som Liverpool kan tänka sig att acceptera. 

De personliga avtalen mellan Mané och Bayern rapporteras bli oproblematiska där Bundesligaklubben planerar att erbjuda senegalesen 20 miljoner euro i årslön, vilket motsvarar ca £325 000 i veckan.

Källa: Sport1 på tyska

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Raphinha

Ett villkor för Liverpoolledningen att sälja Sadio Mané är att ha säkerställt att en ersättere finns på plats. Med ett Bayern München som förbereder ett nytt bud på Mané vänder The Reds blickarna inte allt för långt bort för att hitta en ersättare.

Det är The Mirror som rapporterar att Takumi Minamino kan komma att inkluderas i ett försök att köpa loss brasilianaren Raphinha från Leeds. 25-åringen hann med att göra 11 mål och tre assist i Premier League under förra säsongen.

Klopp ska vara ett stort fan av Raphinha som har varit en stor bidragande faktor till att Leeds klarade sig kvar i Premier League. Samtidigt rapporteras Barcelona vara intresserade, men då de har sina ekonomiska bekymmer tros katalanerna inte kunna delta i en budgivningskamp särskilt länge.

Leeds ska hoppas på stora summor för att släppa yttern de köpte in från Rennes för £17M år 2020.

Källa: The Mirror

Ryktets trovärdighet 0-5: 2

Mohamed Salah

Barcelona ska ha lovat Mohamed Salah ett kontrakt om han ansluter till Camp Nou gratis när kontraktet med Liverpool har löpt ut sommaren 2023. Ännu har inget nytt kontrakt överenskommits med Liverpool och Barcelonas löfte ska vara grunden till att Salah inte vill förhasta ett nytt avtal, hävar The Mirror.

Rapporten menar att Salah för flera månader sedan ska ha informerat sina nära och kära om att han önskar få till en förlängning med Liverpool, men nu när Barcelona har lagt sig i ska egyptierns tankar ha rörts runt.

Vidare menar The Mirror att detta skapar massiva problem för Liverpool, då det blir än mer ett ultimatum. Ska de tillåta Salah att gå kontraktet ut och gratis till en annan klubb eller sälja honom nu och tjäna på det om han ändå inte har för avsikt att förlänga?

Källa: The Mirror

Ryktets trovärdighet 0-5: 1

Keita och Oxlade-Chamberlain

Paul Joyce rapporterar att Liverpool gärna ser till att förlänga kontraktet med Naby Keita, som Klopp fortsatt tror starkt på. Keita kom till Liverpool 2018 och sitter fortfarande på samma kontrakt som när han först kom till klubben. Förra säsongen blev det 40 matcher för Liverpool och enligt Joyce förväntas det att spelaren kritar på ett nytt kontrakt under sommaren.

Samtidigt rapporterar Paul Joyce att 28-årige Alex Oxlade-Chamberlain kan lämna under sommaren. Mittfältaren som anslöt från Arsenal under sommaren 2017 spelade endast 29 matcher under den förra säsongen och har bara ett år kvar på sitt kontrakt med klubben. Liverpool ska vara redo att lyssna på bud för Oxlade-Chamberlain.

Källa: The Times

Ryktets trovärdighet 0-5: 5 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer