Critchley blir assisterande till Gerrard

Bild till nyheten Critchley blir assisterande till Gerrard
Den tidigare akademitränaren i Liverpool lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i Blackpool för att ansluta till Aston Villas tränarstab.

Neil Critchley tog i mars 2020 över jobbet som huvudtränare i Blackpool och gjorde snabbt succé genom att leda dem tillbaka till The Championship. Under den gångna säsongen slutade laget på en 16:e-plats i tabellen. 

Nu väljer Critchley att lämna klubben för att bli assisterande tränare till Steven Gerrard i Aston Villa, det rapporterar The Athletic.

Gerrard blev under veckan av med Michael Beale - den assisterande tränare som stått vid hans sida under de senaste fyra åren - som tagit över jobbet som huvudtränare i Queens Park Rangers.

Ersättaren blir alltså Critchley som Gerrard känner väl från tiden i Liverpools akademi. Critchley ansvarade för klubbens U23-lag medan Gerrard var U18-tränare. 

Den förre akademitränaren är ett välkänt ansikte för många supportrar efter att han fått ansvaret som huvudtränare för A-laget vid två tillfällen. Säsongen 2019/20 ledde han laget, ett kraftigt reservbetonat sådant, mot Aston Villa i Ligacupen när seniorspelarna var i Qatar för spel i klubblags-VM. De unga röda förlorade med 5-0.

Andra gången var i FA-cupens fjärde omgång, då besegrade ett ungt hemmalag Shrewsbury på Anfield. Anledningen till att Critchley bar ansvaret i den matchen var att Jürgen Klopp och spelartruppen befann sig på vinterledighet.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer