– Varit de värsta dagarna i karriären

Bild till nyheten – Varit de värsta dagarna i karriären
Andy Robertson menar att den senaste dryga veckan, med besvikelser både i klubb- och landslaget, är den tuffaste han gått igenom som fotbollsspelare.

Andy Robertons Skottland åkte på en 3-1-förlust mot Ukraina vilket innebär att VM-drömmen nu är över. 

Förlusten kom bara några dagar efter en vecka där vänsterbacken upplevt att gå miste om Premier League-titeln med minsta möjliga marginal och en förlust i Champions League-finalen.

– Personligen har det varit de 10 värsta dagarna i min fotbollskarriär, självklart har det inte känts bra. Känslomässigt, mentalt, fysiskt, allt. Det har varit jobbigt, sa Robertson efter förlusten mot Ukraina.

– Men det är någonting jag får hantera på egen hand. Nu är jag mest besviken för grabbarnas skull. Självklart ville jag ingenting annat än att vi skulle ta oss till VM, men vi nådde inte hela vägen. 

– Vi måste vara redo nästa gång chansen kommer. Folk blir äldre, man vet aldrig när nästa chans kommer, därför känns det extra tungt. 

Robertson hoppas att laget kan ladda om inför de kommande Nations League-matcherna.

– Vi håller på att bygga någonting bra här. Jag tror att man ibland måste stöta på hinder på vägen och detta är ett stort sådant. Men vi har redan tagit oss till en stor turnering och vi måste försöka nå dit igen.

– Nations League var vår väg in EM och det börjar nästa vecka, så vi måste vara redo för det. Vi gjorde det riktigt bra som tog oss till play off nu, men det räckte tyvärr inte hela vägen.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer