Kräver utredning – inte bara en rapport

Bild till nyheten Kräver utredning – inte bara en rapport
Liverpool har vädjat till alla supportrar som var i Paris att dela med sig av sina upplevelser från matcharenan i lördags och på bara 24 timmar har över 5.000 fans hört av sig. Och VD Billy Hogan har åter uttryckt bestörtning över vad som framkommer och kräver en ordentlig utredning.

På bara 24 timmar har klubben alltså samlat in över 5.000 vittnesmål om det som skedde både på matcharenan och runt i staden under matchdagen och klubbens VD, Billy Hogan, kräver nu att UEFA tar ytterligare krafttag kring att reda ut hur det kunde gå så fel som det gick. 

– Vi hade redan igår skrivit till UEFA och krävt en oberoende och djuplodande genomgång kring alla händelser under matchdagen. Vi förväntar oss en transparent analys av allt som skedde i Paris i lördags. Utifrån vad vi kunnat läsa oss till från deras pressmeddelanden, och vad vi sedan också fått bekräftat, är dock att de nöjer sig med vad de kallar en rapport. Med anledning av detta har vi kontaktat UEFA på nytt, konstaterar Hogan på Liverpools hemsida. 

För Hogan och klubben handlar det inte om att bara få en rapport om vad som hände. Utan att det sker en utredning kring hur det kunde gå så fel. 

– Det är en process i utveckling allt detta. Vi har inte alla detaljer än (fler vittnesmål strömmar in hela tiden) men vi önskar att det tas försiktiga, noggranna och riktiga steg för att få fram all fakta kring vad som hände i Paris i lördags. 

– Det kanske är ett språkligt missförstånd där man pratar om 'rapport' och inte 'utredning' men detaljer är viktiga i detta sammanhanget, därför kommer vi att följa upp detta kontinuerligt med UEFA. 

– Det är väldigt viktigt att det är en oberoende utredning som genomförs och inte bara att det tas fram en rapport, slår Hogan fast.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer