Jobbar redan på Manés ersättare

Bild till nyheten Jobbar redan på Manés ersättare
Efter de allt mer intensifierade rapporterna om Sadio Manés framtid har spekulationer om eventuella ersättare tagit fart. Här ser du det senaste på ryktesfronten.

Darwin Núñez

Darwin Núñez representanter har haft konversationer och diskussioner om sin klients framtid med flera topplag i Premier League.

Anfallaren ska söka sig bort från den portugisiska ligan efter både en fin inhemsk säsong och i Champions League. Totalt levererade Núñez 34 mål på 41 matcher under den gångna säsongen. Den 22-årige uruguayanen ska ha fått intresset besvarat av Liverpool, Manchester United och Newcastle, men inga förhandlingar har ännu inletts.

Núñez ska under våren ha bestämt sig för att byta ut sin agent och rapporter gör gällande att anfallaren numera representeras av Eugenio Lopez och att en av de mest inflytelserika fotbollsagenterna, Jorge Mendes, kommer att vara inblandad i förhandlingar om en eventuell övergång till Premier League.

- Jag vill klargöra att jag inte kommer att förnya mitt kontrakt med min representant Edgardo Lasalvia, skrev Núñez på sin Twittersida i april.

Jorge Mendes mest kända klient är kanske Cristiano Ronaldo, men representerar sedan tidigare redan Fabinho och Diogo Jota. Med Mendes med i förhandlingarna kan en smidigare övergång genomföras för Darwin Núñez.

Källa: Football Insider

Ryktets trovärdighet 0-5: 2

Sadio Mané

Fotbollsjournalisten Matteo Moretto rapporterar om att Bayern München är hoppfulla om att få till en övergång för Sadio Mané för 30M+10M euro i add-ons och planerar att erbjuda senegalesen ett treårskontrakt. 

Moretto menar att en överenskommelse är nära. Det handlar alltså om en total summa om cirka £34M och Mané värvades till klubben sommaren 2016 från Southampton för just £34M.

Sky Sports menar att Bayern München planerar att använda Thiago Alcantara som ett exempel i förhandlingarna om Mané för att rättfärdiga övergångssumman.

Källa: Matteo Moretto på twitter; Sky Sports

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Hueng-Min Son

Med Mané på väg bort hade Liverpool siktet inställt på Tottenhams sydkorean Son och planerade att lägga ett jättebud på spelaren om Spurs skulle misslyckas att kvalificera sig till Champions League. I varje fall enligt Alasdair Gold, som rapporterar om och följer Tottenham nära.

Detta ska dock inte vara någon reaktiv respons på de senaste ryktena om Mané från Liverpool, utan snarare ska the Reds ha följt utvecklingen och planerat en eventuell övergång under flera månaders tid. Detta då det inte endast rådde osäkerhet kring Manés framtid, men också om Salah och Firminos då samtliga endast har ett år kvar på sina nuvarande kontrakt.

I och med att Tottenham lyckades knipa åt sig fjärdeplatsen i ligan och därmed kvalificera sig till Champions League har intresset för Son svalnat.

- Det fanns diskussioner i Liverpool att testa Tottenhams finansiella beslutsamhet med en storskalig övergång för den 29-årige anfallaren om klubben från norra London hade misslyckats med att ta sig till Champions League till nästa säsong, skrev Gold via football.london.

Om detta stämmer innebär det att Liverpool är förberedda på en högprofilerad värvning till sommaren, enligt Jack Lusby på This is Anfield.

Källa: Football.london; This is Anfield

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Martin Terrier

Det är The Mirror som hävdar att Liverpool följer anfallaren från Rennes, Martin Terrier. Efter att ha varit i klubbar som Lille och Lyon har Terrier blommat ut i Stade de Rennais efter en övergång som kostade klubben 10M euro sommaren 2020.

Under den gångna säsongen har 25-årige Terrier lyckats slå till med 21 ligamål. Han beskrivs som en tekniskt begåvad targetspelare. Han kan spela både som 'nummer 9' samt som en mer 'droppande nummer 9'. Under säsongen som har varit har Terrier fått spela en hel del på vänsterkanten.

Källa: The Mirror

Ryktets trovärdighet 0-5: 2

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer