​Ward står inför svår Mané-utmaning

Bild till nyheten ​Ward står inför svår Mané-utmaning
Julian Ward tar i sommar över rollen som sportchef efter Michael Edwards och ställs direkt inför ett scenario där en av lagets största stjärnor sägs vilja lämna klubben.

Det var stora leenden på de allra flesta i samband med söndagens stora bussparad genom Liverpools gator. Trots förlusten i Champions League-finalen kvällen innan möttes truppen av en halv miljon supportrar som hyllade dem för en fantastisk säsong.

En som dock inte såg strålande glad ut var Sadio Mané. På de bilder som togs under paraden sågs han inte med sitt karaktäristiska leende på läpparna, istället var det en mer lågmäld version av anfallaren som tog plats på bussen. Ryktena om en Bayern München-flytt blir allt fler och kanske var paraden ett sista farväl till supportrarna.

Liverpool Echos Paul Gorst skriver att mycket tyder på att Mané kommer att meddela klubbledningen om sin önskan om en flytt inom en snar framtid. Senegalesen har 12 månader kvar på sitt nuvarande kontrakt och det ger klubben två val: sälj i sommar för att få pengar för spelaren eller behåll honom ett sista år med vetskapen om att han då kan lämna gratis nästa sommar.

Enligt Gorst skulle Liverpool kräva mer än £40M för att sälja Mané som gjort 120 mål på sina sex år på Merseyside.

Klubben känner att det faktum att han är 30 år gammal inte är en faktor som drar ner värdet enormt med tanke på att spelarnas karriärer blir allt längre. Dessutom har anfallaren med sin flexibilitet och kvalitet under våren visat att han fortfarande är en av världens allra bästa spelare.

För att Liverpool ens ska sätta sig vid förhandlingsbordet måste de först hitta en ersättare. Luis Diaz har varit en succé sedan övergången i januari, men Gorst hävdar att klubben ser honom som ytterligare förstärkning av den nuvarande truppen - inte Manés ersättare.

Alternativet till en försäljning är att behålla Mané under den kommande säsongen och därefter se honom lämna som bosman nästa sommar. Frågan som måste besvaras är om 30-åringens tjänster under ytterligare 12 månader, när klubben förhoppningsvis fortsätter att slåss på samtliga fronter, är värda mer än den summa de kan få för honom i det kommande fönstret. Det skulle också ge klubben mer tid till att identifiera en passande ersättare.

En uppenbar risk med att behålla en spelare som önskar att lämna är att motivationsnivån sjunker med allt vad det innebär.

Detta blir frågor som den tillträdande sportchefen Julian Ward kommer att behöva besvara under sitt första transferfönster som huvudansvarig. Framtiden för en av klubbens allra största stjärnor är osäker och Wards första utmaning blir att hitta den optimala lösningen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer