– 40 000 kom utan biljett

Bild till nyheten – 40 000 kom utan biljett
Frankrikes idrottsminister hävdar att det var Liverpool-supportrar utan giltiga biljetter som var orsaken till publikkaoset utanför Stade de France i samband med Champions League-finalen.

Det som skulle bli en stor fotbollsfest blev för många röda en hemsk upplevelse på grund av undermålig organisation och poliser som attackerade fans med både pepparsprej och tårgas. 

UEFA hävdade först att förseningen av avsparken mellan Liverpool och Real Madrid berodde på att supportrarna hade anlänt sent till arenan men ändrade sig sedan och skyllde problemen på supportrar som de hävdade kommit dit med falska biljetter.

Idag har även Amelie Oudea-Castera, Frankrikes idrottsminister, skyllt på supportrarna. 

– 30-40 000 kom utan äkta biljetter. Då biljetterna var falska blockerades vändkorsen vilket skapade folksamlingen. När det samlades så mycket människor försökte folk tvinga sig in, även unga människor från närområdet. 

Hon nämner inte hur 30-40 000 supportrar med falska biljetter tog sig igen det första steget i säkerhetskontrollerna. 

Inrikesministern Gerald Darmanin riktar kritik mot Jürgen Klopp.

– Inom fotbollen är det endast med vissa engelska klubbar vi har dessa problem. Jag påminner om att managern till Liverpool bara för några dagar sedan uppmanade supportrar att komma till Frankrike även om de inte hade biljetter, säger han.

– Det resulterade i att vi hade tiotusentals brittiska supportrar som respekterade reglerna, som köpte biljetter och gick till fan-zonen utan problem, men det var en mindre och mer aktiv grupp supportrar som försökte att lura systemet.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer