​Spelare kritiska till behandlingen av fansen

Bild till nyheten ​Spelare kritiska till behandlingen av fansen
Andy Robertson och Thibaut Courtois har kommenterat den dåliga organisationen och behandlingen av supportrarna i samband med Champions League-finalen.

Champions League-finalen på Stade de France blev uppskjuten på grund av att stora mängder supportrar inte hunnit in på arenan till den tänkta avsparkstiden.

UEFA meddelade först att förseningen berodde på att supportrar inte kommit till arenan i tid, men bilder, videos och kommentarer från fans och journalister visar att ett stort antal människor som var på plats i god tid inte kom framåt i köerna som arrangerats till trånga kanaler. Fransk polis använde tårgas för att hantera problematiken som de hävdar uppstod på grund av att många försökt komma in trots att de inte hade biljett till matchen.

Efter matchen, i den officiella fan-zonen, användes också tårgas av polisen. Det har också kommit rapporter om att lokala gäng attackerade och rånade supportrar.

"Jag tycker synd om Liverpools supportrar och sättet som de behandlades på," skriver Real Madrids målvakt Thibaut Courtois på Twitter.

"Jag hoppas att alla kunde ta sig hem på ett säkert sätt."

Andy Robertson har också kommenterat den svaga organisationen som påverkade supportrarna.

– Jag hade officiella biljetter från klubben och jag fick höra av en kompis att han hade fått höra att han hade en falsk biljett, vilket jag kan garantera att det inte var eftersom biljetten kom från mig, sa han efter matchen.

– Sedan beslutade den franska polisen att använda tårgas mot fans och familjer. Det var inte bra organiserat.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer