​Rapport: Nederlag i finalen

Bild till nyheten ​Rapport: Nederlag i finalen
Liverpool dominerade längre perioder av finalen mot Real Madrid men Vinicius Juniors ledningsmål i den andra halvleken visade sig bli avgörande till "Los Blancos" fördel som tog hem Champions League-titeln.

Det var en knackig inledning på matchen där inget av lagen lyckades ta någon form av kontroll på spelet.

Liverpool tog över spelet något efter några minuter och efter en kvarts spel testades Thibaut Courtois för första gängen, men belgaren hann ned på Mohamed Salahs avslut.

Efter tjugo minuters spel fick Sadio Mané bollen vid straffområdeslinjen, han drev in centralt och avlossade ett skott som Courtois precis fick fingrarna på och lyckade styra den i stolpen.

Liverpool hade relativt bra kontroll på matchen och kom till en del halvchanser under den första halvtimmen samtidigt som Real Madrid hade stora problem att skapa något i offensiv riktning.

I den 34:e minuten startade Ibrahima Konate ett anfall och hittade ut på kanten vilket ledde till ett inlägg mot Mohamed Salah som nickade mot mål, men Courtois kunde enkelt rädda.

Liverpool fortsatte att trycka på och behålla pressen mot Real Madrids mål, men "Los Blancos" var stabila i defensiven. Jordan Henderson testade ett långskott efter en hörna men skottet gick långt utanför.

I slutminuterna av halvleken hade Karim Benzema bollen i nät efter en tilltrasslad situation - efter en lång VAR-check dömdes målet bort för offside.

Tilläggsminuterna var händelselösa och de båda lagen vandrade ut till pausvilan vid ställningen 0-0.

Liverpool fortsatte på samma sätt efter pausvilan och var det lag som tydligt tog mest initiativ i offensiven.

Trots Liverpools offensiva tryck var det Real Madrid som tog ledningen efter en knapp timmes spel när Vincius Junior dök upp vid den bortre stolpen och rakade in 0-1 till Real Madrid.

I den 64:e minuten vek Salah in från sin högerkant och avslutade mot den bortre stolpen, men återigen hann Courtois dit och räddade.

Efter 65 minuters spel kom Diogo Jota in från bänken och Luis Diaz fick lämna plats för portugisen.

I den 69:e minuten dök Salah upp vid den bortre stolpen efter en tillbakanick av Jota, men egyptierns avslut räddades av Courtois.

Med en knapp kvart kvar av matchen valde Jürgen Klopp att göra ett dubbelbyte där Naby Keita och Roberto Firmino kom in medan Henderson och Thiago lämnade planen.

I den 83:e minuten kom Salah loss efter högerkanten och avlossade ett skott, men återigen stod Courtios för en fin räddning och avvärjde faran för Real Madrid.

Real Madrid konterade direkt därefter men Alisson kom ut på ett fint sätt och greppade bollen framför fötterna på Vinicius Junior.

Liverpool jagade intensivt efter en kvittering under slutminuterna på matchen men de lyckades inte bryta ned Real Madrids försvar. Därmed kunde Carlo Ancelottis mannar fira segern och titeln när domaren höjde armarna i luften och blåste av matchen.