Förklarar videon efter förlusten i Kiev

Bild till nyheten Förklarar videon efter förlusten i Kiev
Jürgen Klopp berättar hur tankarna gick efter finalförlusten i Kiev och den uppmärksammade videon där han och tränarstaben var på bra humör trots nederlaget.

Efter förlusten mot Real Madrid i Champions League-finalen 2018 spreds ett klipp på sociala medier där Jürgen Klopp tillsammans med sin tränarstab var på gott humör och sjöng:

"We saw the European Cup, Madrid had all the fucking luck! We swear we'll keep on being cool, we'll bring it back to Liverpool," löd sången.

– Det började som en av de värsta kvällarna i mitt liv. Jag minns en liten ljusglimt jag fick i kön på flygplatsen i Kiev, jag tänkte: "Kanske kommer vi tillbaka nästa år?", säger Klopp i en intervju med Daily Mail.

– Jag kom på det först ett år senare. Jag hade inte tänkt på det under hela säsongen, men när vi nådde finalen mindes jag tillbaka till den tanken.

– Flygturen hem var såklart inte rolig alls, det var en dålig känsla. När vi kom till Melwood grät fruarna, vännerna, allihopa. Otroligt. Vi grät inte. Jag gråter ofta i liknande situationer, men inte just den dagen. Jag kände mig ändå OK. Det var en fotbollsmatch med märkliga omständigheter, men alla grät. Min agent grät, jag förstod nästan inte vad som pågick.

Klopp fortsätter genom att berätta om scenerna när de ankommit till England igen.

– Vi var i Steven Gerrards tidigare hus, så några möbler var kvar fortfarande. Det var en stor vas inne på gästtoaletten. Peter Krawietz kom ut med vasen och sa att den liknade Champions League-bucklan.

– Alla nappade på skämtet. Vi tog bilder med pokalen och skämtade om att vi förstod hur det kändes nu.

När tränarstaben försökte hålla uppe humöret trots förlusten var det tyska bandets Die Toten Hosens sångare Andreas "Campino" Frege med.

– Campino var nog den mest kända sångaren i Tyskland, han är en god vän till mig och har varit en stor Liverpoolsupporter hela sitt liv. Så startade allt med sången.

– Vi var fulla och det regnade ute. Så vi sjöng och filmade det på mobilen. Så sa någon att vi måste lägga ut det, att världen behövde få se det. Det är aldrig bra att fatta ett sådant beslut när man är lite berusad. 

– Campino sa till alla att de skulle lägga ut det på Twitter, men de sa att han behövde fråga mig först. Han låg ute i regnet på gräset i bara strumporna och frågade om han skulle lägga ut den. Jag svarade "självklart", och plötsligt var videon ute.

– Den fångande humöret vi var på - vi var färdiga med förlusten. Det handlar om att det är bättre att lida tillsammans med andra, mycket bättre än att sitta ensam. Så vi samlade ett härligt gäng och hade en fin kväll tillsammans. 

Källa: Liverpool.no


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer