Trent: Hungrar fortfarande efter mer

Bild till nyheten Trent: Hungrar fortfarande efter mer
Trent Alexander-Arnold har vunnit det mesta man kan vinna inom fotbollen, men han är fortfarande lika taggad på fler framgångar.

Trent Alexander-Arnold har vid 23 års ålder vunnit Premier League, Champions League, Supercupen, VM för klubblag, FA-cupen och Ligacupen. De två sistnämnda titlarna kom under denna säsong.

– Det har varit en otrolig säsong. Vi har spelat 62 matcher och endast förlorat tre stycken, det är en otrolig prestation. Vi är stolta över att vara här, nu har vi en sista match kvar så vi får se hur det slutar, säger högerbacken till BT Sport.

Engelsmannen har vunnit titlar, individuella priser och har slagit rekord efter rekord från sin högerbacksposition. 

– Man tänker inte på rekorden när de händer, men när man väl tänker på det känns det speciellt. Det har inte riktigt landat för mig ännu, men hade det varit en annan spelare det gällt hade jag nog värdesatt det mer. När det är en själv det handlar om så blir man inte så känslosam.

– Förhoppningsvis kan jag ligga på en strand och vila med två Champions League-medaljer. Jag är fortfarande girig. Jag hungrar efter mer.

– Ingen titel, prestation eller rekord har tillfredsställt mig, jag tror aldrig det kommer att göra det. Hungern efter att bli bättre kommer aldrig att försvinna. Man måste alltid sträva efter perfektion, det är min inställning. Jag kan fortfarande uppnå mycket mer, många rekord att slå, många titlar att vinna och fler individuella utmärkelser.

Att slappna av på grund av framgångarna är en omöjlighet när man är en del av ett lag med spelare som Jordan Henderson och James Milner, menar Alexander-Arnold.

– Det går inte att slappna av när Millie och Hendo är där. Jag är taggad på att se hur långt jag kan nå. När jag lägger skorna på hyllan vill jag kunna vara stolt över det jag har uppnått.

Alexander-Arnold berättar vad som kan få Jürgen Klopp att bli irriterad på honom.

– Det jag kan bli utskälld för är mitt kroppsspråk. Jag är ganska avslappnad på planen så det kan se ut som att jag är trött eller sliten. Det handlar om att inte visa svagheter på planen.

Liverpool spelar ikväll en Champions League-final mot Real Madrid, en motståndare de förlorade mot i finalen i samma turnering 2018. 

– Det gjorde otroligt ont, det var min största förlust i karriären. Men det är den bästa lektion vi har fått i hur man vinner Champions League, finaler och matcher. Sättet de tog kontroll på matchen när de tog ledningen var någonting jag aldrig sett tidigare. Vi lärde oss mycket som ett lag.

– Jag blev överraskad, när man växte upp tänkte man att en förlust i en Champions League-final måste vara det västa i fotbollen. För min del gjorde det lika ont som alla andra förluster. Det gjorde ont att se dem lyfta bucklan och ge dem en Guard of honour, men när jag såg managern och spelarna runtikring mig så förstod jag att vi skulle studsa tillbaka.

– Jag har haft många speciella ögonblick på planen, men ögonblicket när Divock gjorde målet i finalen mot Tottenham är det bästa ögonblicket för mig. Känslan av att ha vunnit Champions League - även om det var några minuter kvar - var otrolig, avslutar Alexander-Arnold.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer