– När Real spelar finaler vinner de

Bild till nyheten – När Real spelar finaler vinner de
Thibaut Courtois känner sig självsäker inför kvällens final mot Liverpool.

Real Madrid-målvakten Thibaut Courtois har själv upplevt att förlora en Champions League-final mot just "Los Blancos" när han spelade för rivalen Atletico Madrid. Att han nu spelar för laget som vunnit titeln 13 gånger gör honom självsäker inför finalen mot Jürgen Klopps manskap.

– När Real Madrid spelar finaler så vinner de, konstaterade han kort på presskonferensen inför kvällens match.

Courtois tränas av en van Champions League-finalist i form av Carlo Ancelotti som nått finalen fem gånger under sin managerkarriär. Ancelotti menar att en bra prestation inte nödvändigtvis innebär att laget kan lägga vantarna på bucklan.

– Den bästa Champions League-finalen för mig var mot Liverpool med AC Milan 2005. Jag kommer inte säga till mina spelare att spela dåligt, men allt kan hända i en final.

– Vår högstanivå vinner inte matchen automatiskt, men det ger oss en bra möjlighet. Det är min femte final och det är alltid samma känsla under uppladdningen, man måste njuta av det utan att tänka för mycket på konsekvenserna.

– Vilken typ av match passar Real? Vi måste visa den kvalitet vi visat under säsongen, vi måste återskapa det i matchen. Vi har visat att vi är engagerade och har mycket individuell kvalitet. Spelarna som kommer in har alltid gjort skillnad. 

– Liverpool vill ha mycket intensitet eftersom det är deras kvalitet. De har också mycket individuell kvalitet och kan hitta in bakom backlinjen. Det är det de vill göra, men det handlar om vad vi vill göra också. Det är där matchen avgörs - laget som visar mest kvalitet vinner.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer