– Ser bra ut både för Thiago och Fabinho

Bild till nyheten – Ser bra ut både för Thiago och Fabinho
Jürgen Klopp, Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson har hållit den sista presskonferensen inför Champions League-finalen mot Real Madrid. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.

Andy Robertson och Trent Alexander-Arnold

Alexander-Arnold om chansen att vid blott 23 års ålder kunna vinna en andra CL-titel:

– Att ens ha chansen att vinna en andra CL-titel vid så ung ålder är speciellt för mig. Det är speciellt för samtliga. Många legendarer från sporten har aldrig haft den chansen, så att vara här är en ära. Men vi måste jobba tillsammans som ett lag mot en tuff motståndare för att ens ha chansen att vinna.

Robertson om han tänkt på möjligheten att precis som Alan Kennedy 1981 avgöra en CL-final i Paris mot just Real Madrid:

– Om jag ska vara ärlig har jag inte tänkt på det alls. Jag tycker att Mo sa det bra i onsdags, så länge Hendo kan höja bucklan i skyn så spelar det andra inte så stor roll. Som Trent sa så har vi en fantastisk motståndare emot oss. Om jag skulle göra mål hade det varit speciellt, men det är ingenting jag tänkt på, jag vill bara prestera så bra jag kan i matchen.

Om den långa säsongen:

Robertson: – Det här är den största matchen inom fotbollen så jag tror inte att vi kommer att ha problem med det. Vi har haft en bra vecka med förberedelser. Det var en stor besvikelse i söndags men vi kunde ta måndagen för att smälta känslorna och i tisdags var vi redo och taggade inför den enorma matchen.

Om de fortfarande tänker på förlusten i Kiev:

Robertson: – Jag tror inte det, jag tycker att vi tog revansch i Madrid säsongen därefter när vi vann Champions League. Kiev-matchen är historia, vi är bara fokuserade på den här finalen.

Om känslan inför finalen:

Alexander-Arnold: – Man kan nog försöka säga att det bara är ännu en stor match för oss, men det finns saker i förberedelserna inför denna match som är annorlunda när det gäller mediadagar, träning på arenan och så vidare, men jag tycker att vi omfamnar den här typen av matcher. Det är detta vi jobbar för, vi känner att vi förtjänar att vara här.

– Det är en speciell match, en match som alla spelare vill spelare. Att vara här känns bra, men det hade känts ännu bättre att vinna finalen.

Om att Real Madrid kunnat "slappna av" under de senaste veckorna efter att ha vunnit ligatiteln tidigt medan Liverpool kämpat in i det sista:

Robertson: – De har haft en lite mer avslappnad förberedelse, de har inte spelat lika många matcher. Men vi ville slåss om allt under denna säsong och vi visste hur tufft det skulle vara för oss, men nu är det vår sista matchen, vi har tagit oss igenom mycket, grabbarna känner sig i bra form och har bra självförtroende.

– Vi vill avsluta säsongen på topp, men det gäller även för Real Madrid. De har haft en bra säsong, men vi ska försöka att stå i vägen för dem imorgon. Vi vill avsluta på topp för supportrarna.

Om vilken motståndare som är tuffast, Manchester City eller Real Madrid:

Alexander-Arnold: – Vi möter Manchester City ganska ofta. De är ett lite annorlunda typ av hot. När det är en Champions League-final adderas lite mer press, det är inte bara en vanlig ligamatch, det gäller vilka man än möter i finalen, men när det är Real Madrid blir det ännu lite större.

– Det är två giganter i den europeiska fotbollen som drabbar samman. När man möter Real Madrid i en Champions League-final måste det vara den största matchen för säsongen.

Om skillnaden mellan att spela med Mané, Diaz eller Jota framför sig:

Robertson: – Vi har spelat med många olika spelare, vi har kvaliteten igenom hela truppen, men oavsett vilka som spelar så är inställningen densamma. Jag har spelat med flera olika spelare framför mig som alla spelar på lite olika sätt, det gäller att anpassa sig lite efter dem, men jag tycker att samarbetet har fungerat bra med samtliga. Det fungerar så när man har mycket kvalitet i en trupp.

– Vi har lyckats bra med det, att inte förlora rytmen när vi roterat. Det är en viktig anledning till att vi haft en bra säsong.

Om att förlora ligatiteln i slutminuterna kan komma att påverka den stundande finalen:

Alexander-Arnold: – Nej, det tror jag verkligen inte. Vi har lagt det bakom oss. Vi fokuserar på det som väntar framför oss. Vi har märkt att det är viktigt att släppa det som hänt och fokusera framåt. När det är en Champions League-final som väntar så, det var en besvikelse det som hände förra veckan, men vad hade varit ett bättre sätt att komma över besvikelsen än att komma till Paris, en mäktig arena och spela i den bästa turneringen i världen.

Robertson: – Jag håller med Trent, säsongen gick som den gick i Premier League. Söndagen var en emotionell berg-och-dalbana. Söndagskvällen var tuff, men nu väntar den största matchen i klubblagsfotbollen så det är inte svårt att rikta fokus mot den.

Om Vinicius Junior:

Alexander-Arnold: – Jag ser fram emot hela matchen. När man möter Real Madrid förväntar man sig att möta världsklasspelare. Vi har en matchplan, vi vet vad vi ska göra för att hantera hoten. Vad gäller Vinicius har han visat att han är en fantastisk spelare. Imorgon vet vi som lag att vi har ett jobb att göra både som individer och ett kollektiv. Det viktigaste är att det är en lagsport och att det är laget som vinner.

Jürgen Klopp

Om känslan i truppen:

– Vi är på väldigt bra humör. Vi är glada över att vara här och få känna på stämningen.

Om Thiago och Fabinho:

– Det ser bra ut för båda spelarna. Fabinho har tränat fullt, Thiago tränade med laget igår, kommer att träna idag. Sedan tar vi det därifrån.

Om en seger skulle betyda mer mot Real Madrid än mot Tottenham 2019:

– Jag vet inte hur det kommer att kännas om vi vinner, du får fråga mig efter matchen om det skulle hända. Just nu förbereder vi oss så att vi kan ge dem en bra kamp. Du har rätt att det är en av de mest framgångsrika klubbarna någonsin, de har spelare som kan vinna titeln för fjärde gången, managern kan göra det för fjärde gången. Det säger ganska mycket.

– Vi kan inte köpa den erfarenheten, men vi känner oss också erfarna. Vi är här för tredje gången på fem år. Det är speciellt. Det enda vi tänker på är hur vi ska spela i matchen, jag har inte ens för en sekund tänkt på hur det skulle kännas att vinna.

Om hur han ser till att Salahs revanschlusta hjälper honom i matchen snarare än hämmar honom:

– Ingen behöver oroa sig för Mo. Vi alla förlorade den dagen men det var speciellt för Mo, han skadade sig tidigt. Han är nu i bra form, han var i bra form då. Vi alla motiveras av olika saker, det gäller alla 26 spelare, det är helt lugnt. Jag har inga problem med det, det enda problemet är om det är den enda motivationen, men så är inte fallet för Mo.

– Vi vill ställa saker tillrätta, vi har inte glömt vad som hände då, men det var längesedan, vi kan inte komma hit och visa en film på vad som hände då och att det ska vara tillräckligt med motivation. Det är inte den enda anledningen till att vi är motiverade.

Om han är orolig över planen som är helt ny:

– När planen ser ny ut brukar det vara goda nyheter, den här planen är ny sedan igår, vilket kanske inte är optimalt, men det är samma sak för båda lagen. Jag har ingen aning om hur det kommer att se ut ute på planen, men vi kommer att träna där som vanligt.

– Att någon tyckte att det var en bra idé att byta ut gräsmattan en dag innan matchen var en bra idé... jag vet inte, men jag kan säga att det inte har sänkt mitt humör ens en procent. Jag är glad över att vara här och vi hade spelat på betong om det hade krävts.

Om Sadio Manés inställning inför finalen med tanke på ryktena om Bayern München:

– Sadio är i sitt livs form, det är fantastiskt att se honom spela. Vi har bett om mycket från honom vad gäller det fotbollsmässiga under säsongen. Bayern München-ryktena, jag kunde inte bry mig mindre just nu, vi alla är fokuserade på matchen, det gäller även Sadio, han vet hur viktig match det är för honom och för oss. Det är inga problem, det är inte första gången i min karriär som det dyker upp rykten kring Bayern München inför avgörande matcher.

Om Naby Keitas säsong:

– Det är viktigt att kunna träna och spela regelbundet, det är möjligt när man inte är skadad, det har varit fallet för Naby under säsongen. Han blir mer och mer erfaren. Det är inget konstigt att spelare behöver anpassa sig, problemet var att han blev skadad när han väl hade anpassat sig, men nu är det inga problem.

Om vad en seger hade betytt:

– Enormt mycket, men så är det i idrottsvärlden, vi bedöms av slutresultatet. Om man är en fotbollsperson kan man nog förstå att det grabbarna gjort denna säsong är speciellt, men det kokas alltid ned till vilken färg det är på medaljen man får efter matchen.

Om vem som är favorit i matchen:

– Jag kan inte svara på det. Om man ser till historien och hur Real Madrid har kommit tillbaka i matcher så skulle jag säga att Madrid är favoriter. Men jag vill ändå se oss som på samma nivå. Vi ska vara oss själva i matchen. Om vi presterar på topp är vi svåra att möta, så är det. Jag vill att vi ska vara självsäkra, men Real Madrids spelare lär också vara självsäkra.

Mer om Sadio Mané:

– Det är fel tid att prata om det. Oavsett var han spelar nästa säsong kommer han att vara en stor spelare.

Om utvecklingen under de senaste fyra åren:

– Oavsett vad man gör måste man samla på sig erfarenhet. Man når framsteg efter framsteg och är tillslut på den stora scenen. Vi nådde den stora scenen då (2018) och levererade, men omständigheterna satte stopp för oss. Så är det och vi kunde inte reagera, det var en lång säsong och vi kom till finalen i princip på tre hjul.

– Målen vi släppte in var tuffa, vår målvakt hade en hjärnskakning, jag vet att ingen tänker på det, men så var det, det bevisades efteråt. Det var viktigt att vi lärde oss för att kunna vinna. Jag har behövt lära mig den tuffa vägen, jag har förlorat många finaler, som tur är har vi vunnit dem på slutet.

– Grabbarna har utvecklats enormt mycket under de senaste åren. Klubben är på en bra plats. De spelare som är här passar perfekt för den här stora klubben, så kanske inte var fallet enligt alla när jag kom hit.

Om finalen kan avgöra om Mané vinner Ballon d'Or:

– När man tänker på hur dessa tävlingar avgörs så tror jag svaret är ja. Man är antingen Messi eller Ronaldo eller så har man vunnit Champions League. Det är så det har fungerat. Det ökar chanserna.

Om "The Normal One" och om det normala spelsättet som Liverpool visat upp kan räcka för en seger eller om han måste bjuda på några överraskningar:

– Om jag skulle göra någonting ovanligt skulle spelarna kunna tänka att jag är nervös. Jag tror på att fortsätta att göra det som fungerat även i en final, men det måste genomföras på högsta möjliga nivå. Vi har spelat riktigt bra, vi har tagit oss hit välförtjänt, att vara oss själva på den högsta nivån hade varit härligt, då är vi en jobbig motståndare.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer