Minnesstund för Heysel innan finalen

Bild till nyheten Minnesstund för Heysel innan finalen
Inför finalen på Stade de France imorgon kommer det att ske en minnesceremoni för de 39 supportrar som miste livet i samband med Europacupfinalen mellan Liverpool och Juventus på Heyselstadion 1985.

Den 29 maj 1985 var en tragisk dag för fotbollen när 39 supportrar omkom i samband med Europacupfinalen mellan Liverpool och Juventus. 

Inför morgondagens final, som spelas bara dagen före årsdagen, kommer de 39 människoliven och alla andra som på något sätt drabbades av den enorma katastrofen att minnas och hyllas. 

Före avspark kommer Ian Rush och Sir Kenny Dalglish att lägga ner en blomsterkrans på Stade de France.

Klubben kommer sedan fortsätta ceremonin under söndagen och oavsett seger eller förlust vid finalen kommer spelarna att inleda årsdagen med att samlas på AXA Training Center för att visa sin vördnad. 

Detta innan man ser kommer att genomföra en parad på Liverpools gator för att fira vad som redan är två cuptitlar från säsongen och som imorgon kan bli tre. 

Men VD Billy Hogan menar att det är minst lika viktigt att minnas sin historia som leva i nuet. 

– Den här klubben har en rik historia som inkluderar både glädje och sorg. Och det är viktigt att vi respekterar och reflekterar över vad som format oss och tagit oss till där vi är idag. Samtidigt ska vi alltid också fira framgångar både i nutid och framtid. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer