Klopps tuffa val inför finalen

Bild till nyheten Klopps tuffa val inför finalen
En stor del av startelvan sätter antagligen sig själv till morgondagens final mot Real Madrid i Paris. Men ett frågetecken som lär följa Klopp fram till att laguppställningen ska lämnas in är vem som ska kampera bredvid Virgil van Dijk i mittförsvaret.

Både Joel Matip och Ibrahima Konaté har haft fantastiska säsonger och den förstnämnde har framförallt kunnat undvika skador och spela fler matcher bara den här säsongen än på de två tidigare säsongerna tillsammans. 

Att Matip fått en kontinuitet i sitt spel har lockat fram det bästa ur honom och han har varit en dominant kraft bredvid van Dijk. Matips sätt att föra upp bollen i banan har dessutom dragit ner stora applåder från Anfield gång efter annan och det kröntes med det fenomenala målet mot Leeds i 6-0-krossen. 

Samtidigt har Ibrahima Konaté både motsvarat och överträffat alla förväntningar som fanns på honom. Han har fortfarande inte förlorat en match för Liverpool och faktum är att inte sedan januari 2019 (!) har fransmannen förlorat en ligamatch han startat för något lag.

Vid finalen i Madrid valde Klopp att spela Joel Matip bredvid van Dijk och rutinen kanske är det som avgör till slut. 

Ibrahima Konatés snabbhet, för att hjälpa Trent Alexander-Arnold med att hantera den vindsnabbe Vinicius Jr, kan dock vara ett argumentet som öppnar för fransmannen. 

Tittar man på hur Klopp resonerade vid finalen mot Chelsea i FA-cupen valdes Konaté och så var även fallet i den avgörande semifinalen mot City på Wembley. 

Förutom förlusten hemma mot Inter i åttondelsfinalen har fransmannen också spelat 90 minuter i samtliga slutspelsmatcher av Champions League. 

Vem tror ni startar? Blir det rutin med Matip eller ungdomlig råstyrka och snabbhet från Konaté?


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer