Hejade i Kiev - kan få spela imorgon

Bild till nyheten Hejade i Kiev - kan få spela imorgon
Harvey Elliott har gjort en enastående resa i sitt fotbollsliv och trots att han nyss bara fyllt 19 år har han spelat massvis med stora matcher för Liverpool. En plats på planen i Paris vore dock kronan på allt – och en otrolig cirkelslutning från finalen i Kiev 2018.

Den gången, i Kiev 2018, var det nämligen en 14-årig Harvey Elliott som åkte till Kiev med sin pappa och sina vänner för att heja fram Liverpool till en seger. Det villa sig dock inte och The Reds fick istället utkräva revansch 2019 i Madrid. Och kort därefter blev det klart att Harvey Elliott skulle ansluta till klubben. 

Elliott hann bli den yngste spelaren någonsin att spela i Premier League bara en månad innan Liverpool vann sin sjätte Champions League-titel genom segern mot Tottenham och under sommaren som följde skrev han på för klubben i hjärtat. 

Nu har han chansen att spela en Champions League-final för laget han älskar.

– Egentligen är skillnaden inte så stor (mot Kiev 2018). Jag kommer att vara på plats för att heja på laget jag älskar. Men visst, att vara där som spelare. Det är en dröm som går i uppfyllelse, konstaterar Elliott.

Och skulle han tas ut till spel är han redo. 

– Nu är jag verkligen 100%. Det var några veckor under våren då allt inte riktigt stämde. Men jag känner med matchen mot Southampton att jag är helt tillbaka. 

– Jag kan bara vänta och se om managern vill använda mig. Men i så fall är jag redo. 

En som Elliott hejade på från läkarna 2018 var Mohamed Salah och Elliott, precis som vi andra, var knäckt när egyptiern behövde lämna finalen den gången. Nu hoppas Harvey på revansch för både Salah och Liverpool – och han erkänner att han försöker övertala 'Mo' att förlänga sitt kontrakt.

– Jag ber honom att skriva på ett nytt kontrakt varje dag, skrattar Elliott. 

– Han har varit en fantastisk spelare för den här klubben och gjort så många viktiga mål och lett oss till fantastiska segrar.

– Han vill ha revansch för finalen 2018 och vi som lag ska hjälpa honom att se till att vi ställer saker till rätt, avslutar Elliott med ett lurigt leende. 

Källa: This is Anfield

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer