Drömfinal för Konate

Bild till nyheten Drömfinal för Konate
Ibrahima Konate har svårt att sätta ord på sina känslor inför den stundande Champions League-finalen som spelas i hans hemstad Paris. – Det känns overkligt, konstaterar mittbacken.

Ibrahima Konates första säsong i Liverpool har varit en mycket lyckad sådan och den avslutas på bästa möjliga sätt med en Champions League-final i Paris, mittbackens hemstad.

– Det är overkligt. Jag hade inte kunnat drömma om någonting bättre, säger 23-åringen till UEFA i en intervju som återges av Liverpoolfc.com.

– Med det sagt, vi är medvetna om att vi kommer att möta ett riktigt bra Real Madrid-lag så vi måste vara väl förberedda. Men att prata om Champions League-finalen, i min hemstad, jag är mållös.

Under säsongens gång har Konate gjort 28 framträdanden för sin nya klubb och har redan fått fira två titlar: Ligacupen och FA-cupen.

– Jag tycker att det har gått bättre än väntat, konstaterar mittbacken.

– När jag kom till klubben visste jag att förväntningarna var höga, det ställs höga krav på en, men det vi har uppnått är unikt, jag vet inte om någonting liknande någonsin har uppnåtts i klubbens historia.

– Nu måste vi fortsätta att jobba och sikta ännu högre för att bli ännu mer framgångsrika.

I intervjun fick mittbacken en fråga om vad han hade för förväntningar på säsongen när han kom till klubben.

– Jag ville anpassa mig och vänja mig vid klubben, hur laget spelar, managerns taktik och spelstil. Jag ville anpassa mig till de sakerna under min första säsong, sedan hade jag ett personligt mål som var att vinna en titel.

Konate har spelat en viktig roll i lagets väg till Champions League-finalen med sju framträdanden och två mål, båda mot Benfica.

– Att göra sitt första Champions League-mål är fantastiskt. Det är knappt så att man hinner ta in allt. Sedan gjorde jag mitt andra mål i returen! Det kändes som en dröm, men det som är tufft är att man knappt har tid att njuta av det eftersom det väntar en match direkt därefter.

– Jag tror att jag kan reflektera mer över sådana stunder efter säsongen, förhoppningsvis med ytterligare en vunnen titel.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer