Henderson får landslagsledigt

Bild till nyheten Henderson får landslagsledigt
Gareth Southgate har idag presenterat sin landslagstrupp till Nations League-samlingen som avslutar säsongen innan välbehövlig semester väntar för de flesta spelarna. Men redan efter Champions League-finalen är säsongen över för Jordan Henderson – som ges extra ledigt av förbundskaptenen.

Redan veckan efter Champions League-finalen ska England spela sin första av hela fyra matcher under en tiodagarsperiod där dubbla möten med Ungern väntar samtidigt som man även möter Italien och Tyskland. 

Jordan Henderson, som har spelat närmare 60 matcher redan den här säsongen får dock ledigt av Gareth Southgate. Och Trent Alexander-Arnold är därmed enda Liverpoolspelare i truppen. 

– Han är 32 år gammal och har redan spelat drygt 60 matcher den här säsongen. Jag känner inte att jag behöver se honom mer för att veta vad han går för, sa Southgate när han kommenterade Henderson frånvaro på presskonferensen. 

Trent Alexander-Arnold förväntas dock inställa sig bara dagar efter Champions League-finalen. Men kommer troligen ges ledigt i förtid han man. 

– Trent kommer att ansluta och vara med oss under de första dagarna. Men han stannar nog inte hela. Det räcker antagligen att han är här under den första halvan, förklarade Southgate. 

I truppen fick West Hams succéspelare Jarrod Bowen plats för första gången och även Leicesters James Justin. 

Sedan tidigare har Andy Robertson, som vanligt, tagits ut till Skottlands landslagstrupp som ska VM-kvalspela i play off mot Ukraina och Luis Enrique har kommenterat Thiagos skadesituation som att den "verkar lindrig" och att han i så fall förväntar sig att mittfältaren ansluter till den spanska truppen efter Champions League-finalen. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer