​Medias reaktion: "Ett episkt drama"

Bild till nyheten ​Medias reaktion: "Ett episkt drama"
Engelsk media kunde inte annat än att berömma Liverpools insats i titelracet, även om det tillslut blev Manchester City som segrade.
Richard Jolly, Independent:

"När Mohamed Salah kom in från bänken hade han två uppgifter: vinn matchen och ligan för Liverpool. Han lyckades med det ena men inte det andra, en comeback av Manchester City tog ödet ur Liverpools händer."

"Jakten på en historisk kvadrupel avslutades tillslut, kanske var det passande att den gjorde det trots att Liverpool vann. De har vunnit 16 av sina 18 senaste ligamatcher, men det var inte tillräckligt."

"Det var andra gången på fyra ligasäsonger som de jagade City in i det sista, de tog mer än 90 poäng men slutade ändå tvåa."

Andy Hunter, The Guardian:

"Anfield vågade tro på nummer 20 och en historisk kvadrupel - fram tills den 81:a minuten då ett litet hörn av arenan utbröt i jubel. Wolves supportrar hade nåtts av nyheten att Manchester City vänt mot Aston Villa och slösade ingen tid att förmedla det hjärtekrossande beskedet till Liverpool."

"Jürgen Klopps lag tog segern som hade sett dem krönas till Premier League-mästare om inte Ilkay Gündogan hade gjort ett sent segermål på Etihad."

"Det hela slutade istället med supportrarnas sång om Paris och de tar gärna en repris på 2019 med en Champions League-trifum mot Real Madrid, men det fanns också en känsla av oundviklig besvikelse efter en dag som lovat så mycket."

Sam Wallace, Telegraph:

"Detta var en av de stora eftermiddagarna av fotboll, i idrottsvärlden. Allt utspelade sig mot en bakgrund av folk som inte kunde tro sina ögon: Villa hade gjort mål, Villa hade gjort mål igen: Wolverhampton klamrade sig kvar i matchen oavsett vad Liverpool gjorde."

"För de med känslor för lagen var det självklart jobbigt, men för oss andra var det ett episkt drama."

"Det var en match som, fram till slutet när Citys seger var ett faktum, spelades med samma frenesi som om det vore de två sista minuterna i en cupmatch."

"Det tidigare Wolves-målet, reaktionerna efter det första VIlla-målet på Etihad, en stilla hoppfullhet övergick i stor glädje."

"Sedan kom det andra Villa-målet och med 20 minuter kvar var känslan att allt var möjligt. Lika snabbt som glädjenivåerna stigit sjönk de när det stod klart att detta inte var en av många eftermiddagar och kvällar på Anfield där allt gick rätt."

Ian Doyle, Liverpool Echo:

"Endast vid tre tillfällen i Liverpools historia har de tagit fler än 92 poäng, två av de gångerna har varit under Klopp-eran."

"Sanningen är att The Reds inte kunde ha gjort så mycket mer. De förlorade två gånger på 38 matcher och blev i slutändan besegrade av ett lag som kommer att bli ihågkommet som ett av de bästa i historien."

"Det kommer även detta Liverpoollag att göra. De är heller inte helt färdiga ännu, en Champions League-final mot Real Madrid i Paris väntar härnäst. Kvadrupeljakten må vara över, men en trippel är fortfarande möjlig."

Ian Ladyman, Daily Mail:

"Det kommer inte att bli någon kvadrupel för Jürgen Klopps lag. Det kommer inte att bli en helgad trippel med ligan, FA-cupen och Champions League, oavsett vad som händer på lördag."

"Men vilken säsong detta är för Liverpool. 92 poäng, men ingen ligatitel."

"Det är den enorma nivå som Pep Guardiola och hans spelare har satt och det är ingen skam att sluta tvåa bakom ett sådant lag."

James Nalton, Thisisanfield:

"Konsekvenserna av kraftuttömningen i den sista ligamatchen kan gå åt två håll. Det kan vara så att det tog så mycket kraft av spelarna att de kommer att vara trötta både fysiskt och mentalt inför matchen mot Real Madrid efter en slitsam säsong."

"Eller så visar det laget att de kan prestera när det gäller som mest. De har trots allt redan vunnit två cuptitlar redan denna säsong."

"Med tanke på hur Klopp brukar kunna motivera sina spelare så kan man hoppas på att det är det senare vi får se."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer