​– Mest spännande perioden i karriären

Bild till nyheten ​– Mest spännande perioden i karriären
För Jürgen Klopp är Liverpools kvadrupeljakt en av de bästa upplevelserna han varit med om som manager.

Inför säsongens två avslutande matcher har Liverpool gett sig själva chansen att ta hem en historisk kvadrupel. Med Ligacuptiteln och FA-cuptiteln redan säkrade har de tagit sig till Champions League-final samtidigt som de tagit titelracet till den allra sista omgången av ligaspelet.

Jürgen Klopp fick på den tredje delen av presskonferensen inför matchen mot Wolverhampton frågan om detta var en av de bästa perioder han upplevt som manager.

– Definitivt, definitivt. Absolut. Jag har haft turen att uppleva några spännande stunder. Om du frågar min fru kommer hon att säga: "Varför ska det alltid avgöras på sista matchdagen?" Det har hänt väldigt ofta, svarade tysken enligt Liverpoolfc.com.

– Men ja, det är den mest spännande perioden i min karriär, definitivt, att vara där vi är, att se hur bra grabbarna gör det och framstegen vi gjort. Nu är det två matcher kvar.

– Det känns som det var sju matcher kvar för fem minuter sedan, så är det. Men bam, nu är vi här.

– Det är två finaler. Vi har spelat finaler sedan lång tid tillbaka men nu är det verkligen två finaler. Det är enormt stort. Ja, det är den mest spännande perioden i min karriär.

På presskonferensen fick Klopp även en fråga om han kan se något lag utmana Liverpool och Manchester City inom den närmsta framtiden.

– Ja, det är bara att titta på Chelsea. I finalen, vilket övertag hade vi? Jag var jättenöjd över vår första halvtimme mot Chelsea, det var det bästa vi spelat mot dem.

– Vi får se hur trupperna kommer att se ut framöver. Erik ten Hag kommer till United och de väntar inte fem år, de kommer att satsa. Tottenham med Antonio Conte, han är väldigt, väldigt ambitiös. De har redan ett bra lag, om de spelar två turneringar kanske de behöver några fler spelare, men de kommer att värva in dem.

– Det handlar inte om det, ingen behöver vara orolig för att gapet kommer att bestå i all evighet. Det krävdes det hårdaste av arbete för att nå hit. Så om vi släpper foten från gaspedalen i en sekund så kommer det inte vara 16 eller 15 poäng eller vad det nu är, då kommer det att vara tre poäng och tre poäng är ingenting.

– Allt handlar om att vi ser till att vara så bra som möjligt och det andra kan vi inte påverka. Vi har en talangfull grupp och det kommer vi att ha även nästa år, men vi måste se till att bygga en stark, stark maskin på nytt så får vi se vad som händer.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer