– Ska inte vara möjligt

Bild till nyheten – Ska inte vara möjligt
Jürgen Klopp kan knappt tro att det är sant att Liverpool tagit sig till tre cupfinaler och utmanar om ligatiteln in i sista omgången.

Liverpool har redan tagit hem både Ligacupen och FA-cupen och säkrat en plats i finalen av Champions League. Utöver detta har de utmanat Manchester City i ligatoppen och har inför den avgörande omgången fortfarande chansen att ta sig förbi dem, även om de behöver hjälp av Aston Villa.

Jürgen Klopp menar att han hade skrattat om någon hade sagt att detta skulle hända inför säsongen.

– Tänk dig att någon inför säsongen säger att man kommer att nå alla tre cupfinaler och utmana om ligatiteln. Man skulle ha sagt, "Ah visst, lycka till med det." Det ska inte vara möjligt det grabbarna har gjort tillsammans med alla här och supportrarna. 

– Det har varit tufft men fantastiskt. Det är ren och skär glädje att få vara en del av detta. Att vara en del av den här gruppen är fantastiskt. Då menar jag inte bara spelarna, jag tänker på hela klubben. Det är galet.

– Det är en ära att jobba tillsammans med alla. Att nå dit vi har nått är sällsynt, man kan inte planera för det. Det är en fantastisk tid att vara Liverpoolsupporter och nu måste vi se till att njuta av de två avslutande matcherna.

– Det bästa med fotbollen är att vinna fotbollsmatcher, det gör allting lättare. Vi har två enorma matcher kvar, en redan på söndag och vi måste se till att vi är redo.

Under säsongen har spelare som Takumi Minamino och Divock Origi, spelare som inte varit en ordinarie del av startelvan, verkligen levererat när de väl fått chansen. 

– Grabbarna har verkligen köpt idén om det här projektet, definitivt, 100 procent. Grabbarna har accepterat besluten och det är därför de spelat som de gjort.

– Jag måste fatta beslut och det är vad jag har gjort under hela säsongen utan att någon har klagat eller bråkat, det skulle aldrig hända, särskilt inte denna säsong. Det är vad som gjort detta möjligt. 

– Jag måste fatta sportsliga beslut och sedan får vi hantera det andra på olika sätt, vi har stor respekt för varandra och alla är med på tåget. Vi vill vara så framgångsrika som möjligt och jag måste fatta en del beslut, det är allt.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer