​Trent: Vi kan vara stolta

Bild till nyheten ​Trent: Vi kan vara stolta
Trent Alexander-Arnold pratar om känslorna inför söndagens ligaavgörande och passar på att lyfta fram Divock Origi som gör sin sista match på Anfield.

På söndag ska Premier League avgöras och för Liverpools del finns fortfarande chansen att ta hem en 20:e ligatitel när Wolverhampton kommer till Anfield. En seger samtidigt som Manchester City tappar poäng i sin match mot Aston Villa och ligatiteln är Liverpools.

Trent Alexander-Arnold gläds det faktum att hoppet om en ligatitel lever in i det sista.

– Vi är taggade, det är allt vi kan vara, säger han till Liverpoolfc.com.

– Det är inte i våra händer, det är det enda som är synd, men vi är glada över att ha chansen. Att vi tar det till den sista dagen är en speciell bedrift.

– Vi har kämpat för det, vi har haft ett hektiskt spelschema på grund av alla matcher i de olika turneringarna, vi har spelat tre matcher i veckan under en längre period, det är sällsynt. Att vi lyckats bibehålla en hög nivå hela tiden är fantastiskt.

– Jag tycker att vi kan vara stolta över oss själva, det har varit en fantastisk säsong. Oavsett om vi tar hem titeln på söndag eller inte så är det en bedrift att fightas så nära med City, särskilt med tanke på att vi redan vunnit två titlar och förhoppningsvis ytterligare en om en vecka.

Jürgen Klopp har varit tydlig med att laget inte kommer att ge upp eller hänga för mycket med huvudena om det inte går som önskat på söndag. Alexander-Arnold håller med.

– Precis så, det är inte mycket mer vi kunnat göra, man kanske tänker tillbaka på krysset mot Tottenham, men de var i bra form och en svår motståndare att slå, så det var nog ett rättvist resultat.

– Under den andra halvan av säsongen har vi knappt satt en fot fel. Med allt annat vi har haft att tänka på, titlarna vi vunnit, vi har nått en Champions League-final, att ändå hålla nivån i Premier League är någonting jag aldrig sett tidigare, det är någonting som få lag har gjort.

Liverpool får avsluta ligasäsongen inför supportrarna på hemmaplan.

– De har varit exceptionella. I alla matcher under säsongen har det varit fullsatt och de har alltid stöttat oss i varje minut av matcherna. Vi kommer såklart att ta varvet runt planen efter matchen på söndag för att visa vår uppskattning för dem. Förhoppningsvis är det många som kommer till paraden också.

Högerbacken ser fram emot segerparaden som är planerad till den 29 maj.

– Definitivt. Vi gick miste om chansen när vi vann Premier League. Oavsett vad som händer innan dess så har den här säsongen varit speciell, vi har vunnit två titlar redan. Att ha chansen på en kvadrupel in i det sista är speciellt och det bör firas. Så jag tycker det är rätt att göra det oavsett hur det går framöver.

Söndagens match blir sista chansen för Alexander-Arnold att försöka komma ikapp Mohamed Salah i assistligan.

– Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte tänkt på det! Jag vet inte hur han känner men jag hade nöjt mig med att få en assist så vi kan dela på utmärkelsen. Det vore fint för oss. Vi har jobbat hårt tillsammans.

– Vårt samspel på planen har verkligen växt under säsongen, vi har kommit närmare varandra både på och utanför planen. Förhoppningsvis vinner han skytteligan och så får vi göra upp om assistligan. Vi får se vad som händer.

Matchen på söndag blir speciell även ur det avseende att Divock Origi gör sin sista match på Anfield.

– Vilken kille han är, vilken spelare! Under perioden som managern har varit här så är det verkligen han som har varit involverad i de mest ikoniska ögonblicken, det är minnen som alla supportrar bär med sig. Han kommer vara inskriven i historieböckerna.

– Han har spelat en speciell roll i speciella stunder för den här klubben. Han har gjort speciella mål och har alltid funnits där för laget. Han gör det alltid bra, han ger alltid allt, jobbar stenhårt. Det är synd att han ska lämna men han förtjänar ett fint farväl på söndag eller i Paris.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer