​– En chans att fira det vi åstadkommit

Bild till nyheten ​– En chans att fira det vi åstadkommit
Jordan Henderson hoppas på feststämning på Anfield på söndag, oavsett hur det går i titelracet med Manchester City.

På söndag välkomnar Liverpool Wolverhampton till Anfield i den sista omgången av Premier League. Om The Reds gör jobbet ger de sig själva möjligheten att ta hem titeln, men det krävs att Aston Villa tar poäng av Manchester City på Etihad Stadium.

Lagkapten Jordan Henderson ser fram emot avgörandet.

"Den sista hemmamatchen för säsongen är alltid speciell," skriver han i matchprogrammet.

"Det är någonting som spelarna, staben och våra familjer ser fram emot, särskilt om det varit en bra säsong, det brukar vara festligare än vanligt på Anfield."

"Vi ska spela säsongens sista match i vad som kommer att kommas ihåg som en av de mest extraordinära säsongerna i den här fantastiska klubbens historia."

"Som det ser ut nu är den inte extraordinär när det kommer till titlar. Just nu har vi vunnit två inhemska titlar, vilket är fantastiskt, men vi vill ha mer och vi är väl medvetna om att tidigare Liverpoollag har vunnit mer. Men när det gäller att spela alla möjliga matcher i varje turnering, att slåss in i det sista i alla fyra och skapa minnen som kommer att finnas med oss för alltid, då kan den bara beskrivas som otrolig."

"Därför vill jag att vi ska ha ett firande. Det här är en chans att fira det vi åstadkommit tillsammans, vi bör försöka göra det mesta av det."

Den höga standarden måste upprätthållas

"För oss spelare betyder det att vi ska prestera som vi gjort i de tidigare 61 matcherna, visa stolhet över att bära tröjan och att få spela inför våra fantastiska supportrar. När det gäller supportrarna hoppas jag att var och en av er kan njuta av vad ni är en del av, oavsett hur titelracet slutar."

"Vi kanske inte kan kontrollera det som händer någon annanstans, men vi kan kontrollera vad som händer på Anfield så vi måste försöka att göra den här matchen till en speciell stund där vi visar världen varför vi är en sådan speciell klubb."

"Att komma till sista matchen i den inhemska säsongen och fortfarande vara med i titelracet och att ha en Champions League-säsong att se fram emot, det är en belöning för det hårda arbete vi har lagt ned både på och utanför planen. Jag skulle säga att det hade varit omöjligt utan det arbete som var och en inom klubben har lagt ned. Det är en kollektiv bedrift."

"Det visade sig förra helgen när vi vann FA-cupen på Wembley. Vår trupp testades till max, staben jobbade stenhårt för att bidra och supportrarna visade återigen varför ingen kan matcha dem när det kommer till färger, ljudnivå och firande."

"Att vi sedan kunde ta hem en seger mot Southampton mitt i veckan visade också var vi är som klubb, det hade varit lätt att sjunka under standard med tanke på spelschemat och hur mycket alla hade kämpat några dagar innan, men som så många gånger tidigare under säsongen så gjorde alla som representerade Liverpool klubben stolt."

"Om vi kan göra samma sak i de två avslutande matcherna hade det varit fantastiskt. Det finns inga garantier att det räcker till titlar, men det ger oss den bästa möjliga chansen. När säsongen sedan är över måste vi ta vara på sommarens ledighet innan vi kommer tillbaka, redo inför nästa säsong."

"Vi har satt en hög standard, särskilt under de senaste 9-10 månaderna, så utmaningen nu är att fortsätta att leva upp till dem. En av de viktigaste aspekterna i detta är att respektera våra motståndare. Om vi inte hade det hade risken för att vi slappnar av något varit större, men det har inte hänt."

"Vi vet hur bra lag som spelar i denna liga och vi vet att alla kan slå oss. Den inställningen är grunden för allt vi gör, det innebär att vi måste göra vårt bästa varje dag, oavsett om det är träning eller match."

Hyllar Divock Origi

"Den inställningen krävs definitivt mot Wolverhampton, ett lag som gav oss en av de tuffaste matcherna i december. Segern säkrades tack vare Divock Origi - hur många gånger har man inte sagt det under åren? Utan de tre poängen och hans mål är det möjligt att allt som hänt därefter sett annorlunda ut."

"Det ser ut som att detta blir Divocks sista match på Anfield för Liverpool så jag hoppas att han får det avsked han förtjänar. Jag vet att han kommer att få det, han har varit en speciell spelare för oss men han är också en fantastisk person som har tagit staden och människorna här till sitt hjärta."

"Hans eftermäle kommer att vara det han uppnått för den här klubben, men det kommer också vara hans välgörande insatser, som hur han stöttat lokala studenter genom att hjälpa dem att komma in på universitetet."

"Jag hoppas få se ett firande oavsett vad och som lagkapten för klubben kommer jag definitivt att fira Divock och önska honom all lycka i framtiden. Han förtjänar det verkligen."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer