Senaste nytt inför titelavgörandet

Bild till nyheten Senaste nytt inför titelavgörandet
På söndag avgörs titelstriden i Premier League och idag mötte Klopp pressen för att ge en sista uppdatering inför matchen. Han bekräftade bland annat att Divock Origi lämnar klubben i sommar och han hade gott hopp om att spelare som Salah, van Dijk och Fabinho kanske kan vara redo redan i helgen.
Om skadeläget generellt

– Positiva nyheter kring Joe (Gomez) att allt såg ganska bra ut. Såg allvarligt ut men det verkade ganska bra ganska tidigt och vi har fått ganska bra nyheter. Vi inväntar detaljer men räknar inte med något allvarligt. Handlar om att lindra smärta bara.

– De andra (van Dijk, Salah, Fabinho) är bra men vi kommer inte ta risker bara för att.

– Jag hoppas att de är tillgängliga för spel redan på söndag och sen kan jag ta beslut hur mycket de ska spela. Mest för att kanske ge dem lite rytm. Men vi stressar inte. 

Om suget att spela Salah på grund av skytteligan

– Med all respekt så är det inget jag bryr mig om. Och verkligen inte 'Mo' heller. 

Hela situationen med att Gerrard nu potentiellt kan hjälpa Liverpool till en serieseger

– Hade jag kunnat hjälpa Dortmund eller Mainz så är det klart jag hade gett allt och försökt. Men det är kanske mer om du är spelare du kan ge lite, lite extra. Men Stevie spelar inte själv. Hade han spelat hade det säkert hjälpt dem. Det hade i alla fall hjälpt mer än vad det hade hjälpt om jag hade spelat för att hjälpa 'mina' lag.

– Men jag vet att Stevie och Villa kommer att göra allt han kan. Jag behöver inte ringa och be honom om något. Vi ser att lag ger allt för att avsluta på bästa sätt. Titta på Palace igår. De hade inget speciellt att spela för men gav allt och körde 100% mot Everton. Wow, som de spelade. Visst, de förlorade till slut men det visar att inga lag bara lägger sig ner i alla fall. Och grattis till Everton också förresten.

– Du måste ge ditt yttersta alltid. Speciellt om du är på Etihad. Är ditt fokus bara 99% istället för 100% kan du förlora med 5-6 mål. 

– Men det är en match vi inte kan påverka. Vi borde prata om Wolves istället. De vill såklart göra samma sak mot oss som Villa vill mot City i så fall.

Hur Klopp ser på att det blivit flera planstormning och risken för det på söndag

– Jag vet inte hur man ska stoppa det. Jag kan inte styra folks känslor. Det ska såklart inte vara farligt för någon. Framförallt inte för spelare till motståndarlaget.

– Nu har vi sätt vissa som gått över gränsen och det är inte så det ska vara. Vi ska kunna fira utan att det ska bli en aggressiv stämning.

Klopps stolthet över säsongen som helhet

– Det är en ära att vara en del av den här gruppen. Vi pratar spelare, tränare, ledare, folk i organisationen. Det är ren njutning varje dag att komma hit.

– Du kan kanske drömma om att vara en del av alla finaler och att slåss om titeln i ligan. Men du kan inte realistiskt planera för det. Men med fansen och folk runt omkring har vi hela tiden fortsatt pusha och pusha och pusha. Och vi ska försöka vinna kommande matcher också. Det är två enorma matcher som väntar.

Om Wolves

– Jag tycker att de gjort en riktigt fin säsong. De har säkert ännu högre ambitioner kanske men de ska vara riktigt nöjda.

– Bruno (Lage) har gjort ett otroligt bra jobb. Han är väldigt driven och passionerad. Det är väl först nu det är matematiskt omöjligt att nå Europa!? Men de har gjort det riktigt bra. 

– Jag förväntar mig extremt tufft motstånd med absolut bästa laget på plan. Wolves är täta defensivt och släpper inte in många mål. De gör kanske inte lika många framåt i och för sig men bygger en grund att stå på.

Om paraden den 29/5 och chansen att även fira titeln från 19/20 då

– Vi har så många anledningar att fira. Vi vet inte exakt hur många, men vi har tillräckligt många. Som tiderna har varit är det är en anledning bara att fira livet. Men sen Carabao Cup, FA-cupen, ligan (från 19/20)... Efter den lovade jag att vi skulle fira när vi fick chansen och nu har vi chansen. 

– Helt ärligt så bestämmer vi själva när och hur och varför vi firar. Jag kan redan höra vad andra kommer att säga (om vi inte vinner mer). Men vet ni vad? Vi bestämmer själva vad vi firar. Vi hade kunnat fira även utan pokaler. Den 29:e kommer att bli en fantastisk dag.

Om truppspelarnas roll, att behöva 'peta' dem igen och om vissa lämnar i sommar

– Jag vet ingen som verkligen vill lämna och hade jag bestämt hade jag behållit alla. Men självklart finns det aspekter som gör att sånt förändras. Men inget denna säsongen vore möjligt utan alla spelare.

– Både med seniorspelare som oftast kanske är utanför startelvan men också unga spelare som klivit in. Kommer någon och säger att de vill lämna kommer vi såklart titta på det. Men vi tänker inte på det nu. Just nu ska alla vara redo att spela och det är det enda viktiga. Resten tar vi sen.

– De här spelarna vet sina roller. Det är det som är hela grejen. De förstår att ibland spelar du och bland spelar du inte. Det är det som är styrkan i gruppen att det inte blir bråk om de nu måste sitta på bänken eller till och med läktaren. Jag gör beslut för våra bästa sportsliga grunder inför varje match och sen har vi massvis med respekt för personerna bakom spelarna.

En som Klopp dock bekräftar lämnar i sommar är Divock Origi

– Div förtjänar allting (hyllningar på söndag, reds. anm). Han är en av de viktigaste spelarna jag någonsin haft äran att träna. Det låter kanske konstigt med speltiden han fått. Men han är en helt fantastisk spelare och han förtjänar allt på söndag men också nästa helg (i Paris).

– Han förtjänar all framgång på sitt nästa äventyr och det kommer vara tufft att se honom lämna när han väl gör det. Alla i omklädningsrummet älskar honom. Han sprider glädje och är alltid på gott humör.

– Jag hoppas och tror att fansen ger honom all sin kärlek.

– Det har varit upp och ner med både tuffa skador men också fantastiska mål. Men han lämnar klubben som en Liverpoollegend. Inget snack om saken.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer