Fabinho: Jag är redo för finalen

Bild till nyheten Fabinho: Jag är redo för finalen
I en färsk intervju uppger Fabinho att han är klar för spel i CL-finalen mot sin gamla klubb Real Madrid. Han utesluter inte heller att han kanske är på planen i ligaepilogen mot Wolves på söndag.

28-årige Fabinho Tavarez skadade baksidan av låret mot Aston Villa i förra veckan och sedan dess har Jürgen Klopp har kommit med flera lugnande besked angående sitt mittfältsankare. 

Brassen kommer definitivt att vara redo för CL-finalen i Paris den 28 maj och det återstår att se om han även spelar i PL-avgörandet mot Wolverhampton nu på söndag.

Ikväll släpper klubben sina egna bilder från träningspasset på AXA Training Centre och där kommer vi antagligen få en fingervisning om det. Om inte annat imorgon, fredag, när Klopp bjuder in till presskonferens. 

– Jag kommer att vara där och spela, säger Fabinho till spanska AS och syftar först och främst på Champions League-finalen nästa lördag. 

– Jag känner mig lugn och har stor tro på att jag kommer att vara där, så nu handlar det om att vila och fortsätta att jobba hårt för att vara i bästa fysiska form den 28 maj. 

Liverpools nummer 3 medger att det är en sliten trupp som nu förbereder sig för att ge allt i säsongens två sista gastkramningar. Laget har spelat 61 matcher till dags dato och vunnit två inhemska cuper på vägen och kvalificerat sig till final i den finaste turneringen av alla.

– Jag tror du kan snacka om det rent generellt. Vi är väldigt slitna. Det är hela sanningen eftersom vi har spelat helger och mitt i veckan i över en månad och varje match har varit viktig. Det gör att du blir sliten, både fysiskt och mentalt.

– Samtidigt har vi jobbat väldigt hårt för att komma hit, där vi har en möjlighet att vinna samtliga fyra troféer. Nu återstår två matcher och vi förbereder oss som att det är finaler, fortsätter Fabinho.

– Champions League-finaler är något väldigt, väldigt speciellt. Några spelare får kanske möjlighet att uppleva den en eller två gånger. Det här blir min andra, medan vissa aldrig får chansen över huvud taget. Det är något alldeles extra, med en mäktig arena och båda lagens supporters på plats.

Ställs mot sin gamla klubb

För nio år sedan ingick Fabinho i Real Madrids trupp (bilden ovan), men det blev bara 14 minuters A-lagsfotboll innan karriären satte fart på allvar efter flytten till Monaco.

–  Att jag har varit Real Madrid-spelare och spelat för Castilla (reservlaget, reds anm) gör det inte mer speciellt eller annorlunda för min del. Att familjen kommer att vara på plats blir ännu mer speciellt, menar Fabinho. 

Han har dock haft full koll på hur Carlo Ancelottis manskap presterat i Champions League där mesta mästarna med 13 titlar lyckades krångla sig till final efter dramatiska segrar mot Paris, Chelsea och Man City.

– Jag har speciellt följt de sista tre matcherna, eftersom dom inte har spelat samma dagar som oss. Det är ett lag med vana från att spela i Champions League och de har vunnit de tre sista på samma sätt, med två eller fler mål i slutskedet av matcherna.

– Real har förtjänat sin finalplats och haft ett väldigt bra år. Låt oss se vad som händer den 28 maj och låt oss hoppas att vi vinner, avslutar han.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer