​Får lyfta pokalreplika vid ligaguld

Bild till nyheten ​Får lyfta pokalreplika vid ligaguld
Att titelracet pågår in i det sista innebär att Jordan Henderson kommer att lyfta en kopia av Premier League-pokalen om det blir Liverpool som tar hem ligaguldet.

Inför söndagens sista och avgörande omgång i Premier League har både Liverpool och Manchester City chansen att koras som seriesegrare vilket innebär att det kommer att bli ett pokallyft antingen på Anfield eller Etihad Stadium.

Telegraph rapporterar om hur Premier League-ledningen valt att förbereda firandet som kommer att genomföras på någon av de två arenorna. Då Manchester City toppar tabellen och säkrar titeln vid seger mot Aston Villa, oavsett hur det går i Liverpools match mot Wolverhampton, kommer den äkta Premier League-bucklan att skickas till Manchester.

På Anfield kommer det istället att finnas en kopia av pokalen som Jordan Henderson får höja i skyn om det tillslut blir Liverpool som blir mästare. I ett sådant scenario skickas den äkta pokalen till Merseyside i efterhand.

Premier League-ledningen kommer att ha ansvariga på plats på bägge arenor, på Anfield kommer ligans styrelseordförande Peter McCormick att närvara medan ligachefen Richard Masters kommer att befinna sig på Etihad.

Medaljer kommer att finnas på plats både på Anfield och Etihad, men inga namn kommer att vara ingraverade. Spelarna i det vinnande laget får därför ta emot medaljerna, genomföra pokallyftet och sedan lämna in dem igen så att de kan göras personliga med ingravering av deras namn.

Totalt är det 40 medaljer som ska delas ut till spelarna och tränarstaben. Som spelare måste man ha gjort minst fem ligamatcher denna säsong för att tilldelas en medalj, med undantag för målvakter som endast behöver ha gjort ett framträdande.

För att det ska bli ett segerfirande på Anfield krävs att Manchester City tappar poäng samtidigt som Liverpool besegrar Wolverhampton.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer