​Medias reaktion: "Laget som aldrig ger upp"

Bild till nyheten ​Medias reaktion: "Laget som aldrig ger upp"
Engelsk press berömde Liverpool för deras inställning och förmåga att leverera i match efter match efter att de tagit en 2-1-seger mot Southampton som håller drömmen om ligatiteln vid liv in till den allra sista omgången.
Martin Samuel, Daily Mail:

"De som säger att titelrace är ett marathon, inte en sprint kanske underskattar det hela. Hur många marathon har inte Liverpool sprungit för att ta sig hit? Fler än en, det är alldeles säkert."

"De kom till St Mary's med reserverna. Ingen Mo Salah, Virgil van Dijk, Fabinho, Thiago, Jordan Henderson, Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold, Luis Diaz eller Sadio Mané. De ställde upp med James Milner bredvid Harvey Elliott, som föddes 145 dagar efter att Milner gjorde sin debut för Leeds. Och de hamnade i underläge efter bara 13 minuter."

"Men de vann ändå. De hittade ett sätt, som de alltid verkar göra."

"De här spelarna bidrog med ännu mer bevis om att detta är ett lag som aldrig ger upp."

David Hytner, The Guardian:

"Liverpool tar det hela vägen i jakten på Premier League-titeln. En detalj värd att lyfta är att de kommer att spela alla matcher de kunde ha spelat inför säsongen i de fyra stora turneringarna, allt avslutas med Champions League-finalen mot Real Madrid på lördag nästa vecka."

"Innan dess - med de inhemska cuperna redan säkrade - kommer de försöka att säkra den tredje titeln i en historisk kvadrupel."

"Klopp roterade kraftigt, endast Alisson och Ibrahima Konate var kvar i startelvan från FA-cupfinalsegern mot Chelsea i lördags och i 20 minuter hade de problem. Southampton inledde piggt och tog ledningen genom Nathan Redmond."

"Men därefter jobbade sig Liverpool in i matchen. Takumi Minamino, som var på lån i Southampton förra säsongen, smällde dit kvitteringen och även om Joel Matips ledningsmål var något turligt var det välförtjänt sett till matchbilden."

Samuel Meade, Mirror:

"De förändringarna Klopp gjorde skapade diskussioner när lagen presenterades. Tysken hade gjort nio förändringar jämfört med FA-cupfinalen i lördags. Endast Alisson och Ibrahima Konate behöll sina platser när de rödas manager försökte att utnyttja alla sina resurser."

"När Southampton tog ledningen såg det ut som att Liverpools chansning skulle kosta dem dyrt inför Premier Leagues sista omgång. Gästerna kvitterade dock snabbt och tog tillslut hem segern, därmed såg de till att titelracet lever till sista dagen samtidigt som de vilade några av sina största stjärnor."

"Klopp hade uttryckt klagomål för bristen på vila hans lag fick efter 120 minuters spel på Wembley i lördags. Tysken har länge klagat på det hektiska spelschemat i England, men hans roterade lag visade vilken truppbredd som finns på Anfield."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Ju mer som förändras i Liverpool desto mer är allt sig likt för Jürgen Klopp."

"Det går att applicera på den roterade startelvan på St Mary's men också på ödet i Premier League-titeljakten."

"Nio förändringar gjordes inför 2-1-segern mot Southampton, managern vilade och roterade några nyckelspelare efter lördagens dränerande seger i FA-cupfinalen."

"Men utfallet blev detsamma. Liverpool vann igen. En seger som tar avgörandet till säsongens sista dag."

James Nalton, Thisisanfield:

"Takumi Minamino har varit utanför truppen i många Premier League-matcher under säsongen, men hans mål i den första halvleken var ändå hans tionde mål för säsongen, samtliga turneringar inräknade."

"27-åringen var klubbens bästa målskytt i Ligacupen (4) och FA-cupen (3) och de vann båda titlarna. Det här var hans tredje mål i Premier League, vilket är ännu mer imponerande med tanke på att han det här var hans första ligastart på hela säsongen."

"Det var en dundrande avslut vid den första stolpen och det visade vilket värde han för truppen. Många spelare som spelar mer hade varit mer än nöjda med att nå en tvåsiffrig målproduktion och att Minamino gjort det i den roll han har visar hans goda inställning och talang."

Ben Johnson, The Anfield Wrap:

"Ibrahima Konate var fantastisk igen. Hans närvaro är overklig, hans lugn och spelfördelning likaså."

"Det säger ganska mycket om hans kvaliteter att jag inte lägger någon vikt vid om det är han eller Matip som startar i Champions League-finalen."

Neil Jones, Goal:

"Jürgen Klopp kan bara hoppas (på en tjänst från Steven Gerrard). Hans lag måste lösa sina egna uppgifter först, såklart. De måste slå Wolves på Anfield och sedan be för goda nyheter från Etihad Stadium."

"Konstigare saker har hänt, men man måste gå tillbaka till 1989 för att hitta senaste gången då det lag som ledde tabellen den sista dagen misslyckades att ta hem den. Förlorarna den gången var Liverpool."

"Oavsett vad som händer i helgen kan Klopp vara stolt över sina spelare. Vilket jobb de har lagt ned denna säsong, vilket jobb de lade ned här i vad som var deras 61:a match i en slitsam säsong."

"Ett till mirakel? Kanske, bara kanske. Gerrard har producerat en del sådana för Liverpool under åren."

Sam Wallace, Telegraph:

"Det avgörs på den sista dagen, även om Liverpools chanser att vinna en 20:e ligatitel är små så är det någonting med sättet som de hela tiden lyckas ta sig tillbaka som får en att fundera."

"Nu är det upp till Pep Guardiola och Steven Gerrard, ett sista avgörande på Etihad Stadium där en seger för hemmalaget säkrar katalanens fjärde ligatitel på fem år."

"Men om det blir så att en av de största spelarna i Liverpools historia, som aldrig blev ligamästare, kan skrälla, då verkar det som att Jürgen Klopp och hans spelare är redo att hugga."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer