Så kan Liverpool vinna guld

Bild till nyheten Så kan Liverpool vinna guld
I och med segern på St Mary's igår, tisdag, så kommer titelstriden nu att avgöras i den sista omgången som spelas på söndag. Samtliga matcher sparkar igång 17.00 (svensk tid) och här är vad som krävs för att Liverpool ska bli mästare.

I mitten av januari var Liverpool 14 poäng bakom Manchester City och det såg knappast ut som att det ens skulle bli nerv av någon titelstrid. Men med ett helt fenomenalt 2022 där Liverpool inte har förlorat en enda ligamatch och där de enda poängtappen sedan årskiftet kommit mot Chelsea, Manchester City och Tottenham i ligaspelet har The Reds nu chansen att knycka åt sig titeln på söndag – även om det krävs ett mindre mirakel. 

Förutsättningarna är mer eller mindre identiska med hur de såg ut inför avslutningen 18/19 där Liverpool behövde vinna sin match (mot Wolves även då) och City behövde tappa poäng. Den gången avslutade City borta mot Brighton och de flesta minns nog vrålen från Anfield när Brighton satte dit 1-0. 

Denna gången behöver Liverpool att Aston Villa, ledda av Steven Gerrard och med spelare som Philippe Coutinho och Danny Ings - med förflutet i Liverpool - i startelvan gör jobbet. Denna gången avslutar City dock på hemmaplan. 

Vinner Manchester City sin match spelar det ingen roll vad Liverpool gör hemma på Anfield mot Wolverhampton, då blir i så fall City mästare på ointagliga 93 poäng. 

För att Liverpool ska ha en chans krävs alltså att Liverpool vinner sin match mot Wolves och att Manchester City tappar poäng. Så länge Liverpool vinner så "räcker" det till och med att City spelar lika för att Liverpool ska gå om. 

Där finns också en mikroskopisk lösning som skulle vara att Liverpool kryssar mot Wolves och att Manchester City förlorar med 7-0 mot Villa... men just det scenariot behöver vi kanske inte fundera kring. 

Går man till spelbolagen så ger det cirka 6.0x pengarna just nu på att Liverpool ska vinna titeln. Det motsvarar ungefär en sannolikhet på cirka 16%. 

Det är odds som nog alla hade tagit när det såg som mest avlägset ut i vintras... 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer