Moss och Atkinson får nya toppjobb

Bild till nyheten Moss och Atkinson får nya toppjobb
Jon Moss, som dömde Liverpools match mot Aston Villa, och Martin Atkinson, som dömer ikväll, kommer båda att pensionera sig från dömandet efter säsongen. De blir dock kvar i domarorganisationen och har belönats med toppjobb.

Engelsk fotboll är igång med ett skifte bland sina toppdomare. Efter att Lee Mason slutade förra säsongen kommer trion med Jon Moss, Martin Atkinson och Mike Dean att pensionera sina visselpipor i sommar. Precis som Lee Mason stannar dock Atkinson och Moss kvar i organisationen. 

När Lee Mason slutade förra säsongen stannade han kvar som VAR-domare och både Jon Moss och Martin Atkinson får också nya roller nu. Beträffande Mike Dean har varken han eller domarorganisationen (PGMOL) i nuläget presenterat någon framtida roll. 

Jon Moss kommer att utses till ny chef över den grupp domare som tillhär "Select Group 1", vilken består av landets absolut främsta domare, och Martin Atkinson kommer att ansvara för träningen för samma grupp. 

PGMOL har också fattat beslut om att processen för att en ung, lovande, domare ska kunna nå den absoluta toppen måste gå snabbare för att man inte ska fastna i samma situation som de senare åren där en del äldre förmågor mer eller mindre varit tvungna att stanna på grund av ett för litet tryck underifrån. 

Det ska också jobbas på att få fram en större mångfald bland domarna, som idag alla är vita män. 

Källa: Dale Johnson, ESPN


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer