– Detta är vår Champions League-final

Bild till nyheten – Detta är vår Champions League-final
Southamptons manager Ralph Hasenhüttl är motiverad till max inför matchen mot Liverpool.

Southampton har med sina 40 poäng redan säkrat en plats i Premier League till nästa säsong och med två matcher kvar att spela har de inte mer än någon enstaka förbättrad placering att spela om. 

Ralph Hasenhüttl visade dock inga tecken på att ha slappnat av under slutspurten av säsongen när han mötte pressen inför tisdagens match mot Liverpool. 

– Jag tycker att det är fantastiskt för Premier League att vi har sett en sådan här titelstrid. Alla är exalterade över fighten i toppen och nu är vi en del av den duellen, säger han.

– Vi har gjort jobbet mot Manchester City denna säsong med två poäng. De har förlorat fyra poäng mot oss i titelstriden. Mot Liverpool förlorade vi den första matchen så nu är det upp till oss att visa att vi kan vara konkurrenskraftiga mot ett topplag. För mig är det en av de svåraste matcherna att förbereda sig inför på grund av motståndarnas flexibilitet och de otroliga offensiva spelarna de har.

Southampton har ett fint hemmafacit mot lagen i toppen denna säsong. De har kryssat mot Manchester City, Tottenham och Manchester United och besegrat Arsenal. 

– Detta är kanske den tuffaste hemmamatchen. Vi har visat mot topplagen att vi kan få till någonting riktigt stort och det är precis vad vi behöver på tisdag kväll. Spelarna vet vilket lag de möter. De vet hur tufft det är. De vet vilken form de är i. 

– Detta är vår Champions League-final. Vi ska ge allt i matchen, de spelarna som är på planen kommer att göra allt för att göra folket stolta. 

Förberedelserna till matchen ser väldigt olika ut för de båda lagen. Medan Southampton har haft hela tio dagars vila efter senaste matchen mot Brentford 7 maj spelade Liverpool 120 minuter i FA-cupfinalen i lördags. Hasenhüttl är dock säker på att Jürgen Klopp kommer att se till att spelarna är redo att lägga ned det hårda arbete som krävs för att vinna.

– Vi alla känner till Jürgen, vi vet hur stark han är. Du kan vara säker på att han inte kommer att ge upp möjligheten till att vinna ligan, det är helt säkert.

– Detta är trots allt titeln som värderas högst av alla eftersom den är svårast att vinna. Som jag ser det är det svårare att vara i topp i Premier League efter 38 matcher än att vinna Champions League några gånger. Även om han säger att det är tufft att gå för alla fyra turneringar vet jag att han kommer att göra allt han kan för att vinna på tisdag för att ge laget en chans i den sista omgången.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer