Klopp kräver fler medaljer av FA

Bild till nyheten Klopp kräver fler medaljer av FA
Kostas Tsimikas blev stor straffhjälte för Liverpool i lördags och på dagens presskonferens hyllade Jürgen Klopp truppbredden som lett till dubbla cuptitlar under säsongen. Men han var rejält upprörd på FA som inte ens sett till så att truppen fått tillräckligt med medaljer.

– Det finns bara en anledning till att vi vunnit dessa två cuptitlar. Det är att vi har alla dessa spelare. Att alla har tränat fantastiskt. Oavsett om du spelar eller inte. Känslan i gruppen är helt otrolig. Du kan inte gå till en final med samma elva spelare. Du behöver en stor trupp, konstaterade Klopp. 

Men det verkar inte som att FA har samma syn på det här med truppbredd. 

– På tal om det vill jag rikta mig till FA också. Vi har inte ens fått tillräckligt med medaljer. Jag var i chock när jag insåg det. Ska inte alla spelare ha? Ska inte alla tränarna ha?

– De förväntar sig att vi ska spela fler matcher men inte kunna använda fler spelare? Så till alla på FA: Vi vill ha fler medaljer!

Under presskonferensen ifrågasatte Klopp också beslutet från både UEFA och de styrande kring Premier Leagues spelschema att tvinga Liverpool att spela ligamatch redan imorgon. 

– Mina vänner på UEFA tycker tydligen inte att vi får spela på onsdag för då är det Europa League-final. 

– Men varför inte torsdag istället då? Istället så efter 120 minuter på lördagen så ska vi spela tisdagen? 90 minuter torsdag och sen söndag hade varit samma rytm som om du spelar Europa League till exempel.

– Ni tycker väl som vanligt att jag gnäller men jag vet helt ärligt inte varför man inte bara tänker till lite och planerar bättre?

– Men nu är det bara att glömma och vi har fullt fokus. Spelarna som startar kommer att ge allt.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer