Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Diaz firade sin tredje medalj med Porto

Bild till nyheten

Efter Ligacup- och FA-cupmedaljerna kan Luis Diaz nu även titulera sig portugisisk mästare. Och mer är att vänta!

Den 25-årige colombianen har gjort dundersuccé sedan £37.5M-övergången från Porto i januari och i lördags kväll utsågs han till matchens lirare i FA-cupfinalen mot Chelsea – och fick ännu en medalj runt halsen.

Saken är den att det snart kommer en medalj på posten också.

Via Facetime kunde Diaz nämligen vara delaktig i Portos guldfirande i lördags, då han blev uppringd av lagkamraten Mateus Uribe efter lagets 2-0-seger mot Estoril Praia. Självklart bar Luis sin nya Liverpooltröja.

Diaz har i allra högsta grad varit delaktig i Primeira Liga-framgången, då han nätade 14 gånger på 18 matcher innan övergången till Liverpool. 

Faktum är att Luis Diaz, om gudarna är goda, kan plocka hem ytterligare tre medaljer innan maj månad är till ända. Det skulle i så fall vara världsrekord.

Premier League, Champions League och så den portugisiska cupen Tace de Portugal, där han medverkade i tre matcher innan flyttlasset gick till Liverpool. Porto spelar final kommande söndag.

Ett grattis är också på sin plats till Marko Grujic, som lämnade Liverpool permanent för Porto förra sommaren. Serben har dock haft svårt att ta en ordinarie plats under säsongen, men har startat de sex senaste och totalt gjort 21 matcher i ligaspelet. Tillräckligt för en vinnarmedalj.

Bannerbild