​Medias reaktion: "Återigen färgades Wembley rött"

Bild till nyheten ​Medias reaktion: "Återigen färgades Wembley rött"
Engelsk press var full av beundran för Liverpool efter att de besegrat Chelsea och tagit hem FA-cupen. De röda glädjescenerna stod i fokus samtidigt som blickar riktades mot vad som komma skall - matcher som kan sluta i ännu vildare firande.
Sam Wallace, Telegraph:

"Solen stod lågt och Wembley fylldes av röd rök, Jürgen Klopps lags dröm om en kvadrupel var fortfarande vid liv, efter 120 minuter och 14 straffar hade hans lag tagit hem FA-cupen, deras andra titel under en speciell säsong."

"De har fortfarande två matcher kvar i Premier League-jakten på Manchester City innan Champions League-finalen i Paris den 28 maj."

Miguel Delaney, Independent:

"Liverpool går hela vägen för att se till att de in i det sista har möjligheten att ta hem allt."

"Edouard Mendy räddade Sadio Manés straff, men han kunde inte hindra Chelsea från att bli den första klubben någonsin att förlora tre raka FA-cupfinaler och den andra att förlora båda inhemska finalerna under en och samma säsong."

"Båda förlusterna kom på straffar, mot Liverpool. Historien upprepade sig och kan även nå nya höjder. Liverpool vann sin åttonde FA-cup, Jürgen Klopp sin första, och de är nu det tredje mest framgångsrika laget i turneringens historia, de är även det tredje laget att vinna båda inhemska cuperna under en och samma säsong."

"Viktigast av allt, kvadrupeldrömmen lever."

Neil Jones, Goal:

"FA-cupen är Liverpools. För första gången sedan 2006 har de tagit hem fotbollens äldsta och mest historiska pokal och Jürgen Klopp blir den andra managern i den engelska fotbollens historia, efter Sir Alex Ferguson, att vinna en grand slam - ligan, Champions League, Ligacupen och FA-cupen - med samma klubb."

"Några gånger slår blixten ned två gånger på samma ställe. Vi har sett den här avslutningen förut. Liverpool mot Chelsea. En nervkittlande straffläggning som får hjärtat att slå extra hårt. Tillslut färgas allt rött. Röd rök, röda flaggor, röda halsdukar. Röda leenden. Tusentals av dem, lika breda som Themsen."

"Det kan finnas mer att vänta också i den mest spektakulära av säsonger. Ännu en final väntar, i Paris den 28 maj."

"Det blev inhopparen Kostas Tsimikas som klev fram som hjälte genom att sätta sin straff efter att Alisson Becker stått för en fantastisk räddning för att stoppa Mason Mounts skott."

"Greken är en av de mest populära personerna i Klopps trupp och han njöt av stunden. Han jagades ned av firande lagkamrater som tvingades hitta energi från okända reserver."

Oliver Holt, Daily Mail:

"De har nu vunnit två titlar denna säsong, Ligacup-finalen och FA-cupfinalen spelades båda mot Chelsea, båda avgjordes på straffar."

"De klamrade sig fast vid drömmen för glatta livet de var slitna, utmattade, nedslagna av att ha tappat både Mo Salah och Virgil van Dijk på grund av skador, men de höll ut."

"Dubbeln är deras, men de två viktigaste titlarna återstår. Liverpool har endast en liten chans att passera Manchester City i Premier League och vilket typ av lag de kan ställa upp med mot Southampton på tisdag återstår att se."

Tom Blow, Mirror:

"Salah ses som 'The Egyptian King' på Merseyside, men hans framtid är osäker. Han har 13 månader kvar på sitt kontrakt och the Reds supportrar räds att de ska förlora honom. Men den rädslan har blivit något mindre tack vare Luis Diaz framfart."

"25-åringen har fått en fantastisk start på sin Anfieldkarriär - han har gjort sex mål och fyra assist sedan han anslöt i januari och hans fina form fortsatte mot Chelsea."

"Det var tydligt från första minuten i matchen att han var Liverpools talisman mot Chelsea, inte Salah eller Sadio Mané. Diaz var ett ständigt hot efter vänsterkanten och både Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson sökte honom med passningar hela tiden."

"Diaz gjorde inte något avgörande mål, han blev utbytt mot Roberto Firmino i förlängningen, men detta är bara början. En fantastisk insats av en fantastisk spelare."

Mark Delgado, Thisisanfield:

"Alisson var exceptionellt bra. På allt. Hans räddningar, närvaro i luftspelet, spelet med fötterna - allt höll högsta klass."

"Hans var snabb och precis med bollen vid fötterna, men framför allt visade han på en enorm tajming i en-mot-en-dueller, som så ofta förr."

"Addera räddningen på Mason Mounts skott i straffläggningen så var Ali lagets bästa spelare."

"Inte långt efter var Diaz, den colombianske anfallaren var superbt bra matchen igenom och hade lite oflyt att han inte gjorde eller spelade fram till ett avgörande mål."

"Han har nu vunnit två titlar på 103 dagar sedan han skrev på! För att bidra med lite kontext måste man backa bandet till 1987 för att hitta Evertons senaste två titlar."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer