– Vi är taggade och redo inför finalen

Bild till nyheten – Vi är taggade och redo inför finalen
Thiago missade Ligacupfinalen på grund av en skada han ådrog sig på uppvärmningen. Inför lördagens FA-cupfinal pratar mittfältaren om att omvandla besvikelsen till motivation.

När Liverpool tog sig an Chelsea i Ligacupfinalen i februari var det tänkt att Thiago skulle vara en del av startelvan, men en skada på uppvärmningen stoppade honom från spel. Mittfältaren brast ut i tårar inför avspark och fick tröstas av sina lagkamrater. 

Inför lördagens final i FA-cupen, som även den är mot Chelsea, förklarar Thiago sin besvikelse.

– Jag började tänka på hur förra säsongen hade varit väldigt tuff för mig, vi spelade utan supportrar på läktarna och sporten var inte lika rolig som den brukar vara. Man kämpar hårt för att ta sig till en final och helt plötsligt satte en hamstringskada stopp för mig.

– Man blir frustrerad men försöker sedan att lugna ned sig och se finalen. Det var vad det var. Vi vann den, man är lite besviken över att inte ha spelat själv, men självklart är man glad för laget.

– Att lyfta en pokal är en speciell stund och det kändes som att vi fick utlopp för den frustration vi hade känt under det senaste året. Vi firade att vi hade tagit oss igenom det.

Den stundande finalen innebär en möjlighet för Thiago att addera ytterligare en titel till sitt redan välfyllda CV, det är dessutom en titel han aldrig tidigare vunnit.

– Vi är flera spelare som kommit hit från andra länder och som fått uppleva den här fantastiska turneringen, världens äldsta.

– Vi är väldigt taggade - inte bara på grund av vilken turnering det är, det är en final. Vi är redo. 

– Det spelar ingen roll att laget inte vunnit den här titeln på länge. Vi har chansen att vinna den nu. Vi ser fram emot det. Wembley är en fantastisk arena. Man vet att det är speciella tillfällen när man spelar där. Det känns speciellt och vi är redo att åka till London.

Det blir tredje gången denna säsong som Liverpool möter Thomas Tuchels Chelsea. De två ligamatcherna slutade oavgjort och i Ligacupfinalen krävdes det en straffläggning för att separera dem åt.

– Det är en ny match nu och för oss handlar allt om att förbereda oss så att vi är redo. Vi vet att det är ett av världens bästa lag vi möter, vi vet att det kommer att vara jämnt, det är alltid tuffa matcher, säger Thiago.

– De går för segern, vi går för segern. Det är en pågående fight mellan lag som dessa, det bästa laget kommer att vinna.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer