Medias reaktion: "Återigen var det Mané som klev fram"

Bild till nyheten Medias reaktion: "Återigen var det Mané som klev fram"
Engelsk press öste beröm över Sadio Mané efter dennes viktiga segermål i bortamatchen mot Aston Villa.
Henry Winter, The Times:  

"Liverpool vägrar att ge upp jakten."

"De hamnade i underläge här, de testades ständigt av Steven Gerrards taggade Aston Villa, men de kämpade sig tillbaka och är nu jämsides med Manchester City i Premier League-toppen."

"City är fortsatt favoriter, än mer om de vinner på Molineux ikväll, men Liverpool gör allt för att fortsätta att pressa dem."

Richard Jolly, Independent:

"En halkning av Steven Gerrard må ha kostat Liverpool en Premier League-titel. Ett Steven Gerrard-lag kommer inte att göra det i år, även om Aston Villa försökte. I en timme såg Manchester City ut att ta sig ännu närmare titeln. Liverpool såg ut att gå mot poängtapp för andra matchen i följd."

"Men så blev inte fallet, maj månads katalysator klev fram. Liverpool har varit i underläge i alla tre matcher denna månad, men Luis Diaz har gett dem nödvändig kraft för att komma tillbaka."

"Januari-värvningen låg bakom Sadio Manés åttonde mål på de tio senaste starterna. Senegalesen gjorde ett mycket betydelsefullt segermål på Villa Park under titelsäsongen 2019: detta kom tidigare i matchen men senare under säsongen och kan även det komma att bli avgörande."

Neil Jones, Goal:

"När Salahs form har dippat har Mané visat framfötterna under de senaste veckorna, hans prestationer under den andra halvan av säsongen kommer säkerligen att vägas in i samtalen om hans framtid, som just nu är planerade till efter säsongens slut."

"Att ersätta 30-åringen kommer vara nästintill omöjligt. Hur många spelare kan erbjuda den kombination av teknik och fysik som han? Hur många spelare kan leverera siffror av högsta klass år efter år?"

"Liverpool har värvat bra i form av Diaz och Jota, men de skulle behöva göra någonting alldeles extra om de skulle hitta en ny Mané."

"Återigen var det mannen från Senegal som klev fram när det behövdes. Under en kväll där Liverpool behövde vinna såg Mané till att de gjorde det."

Martin Samuel, Daily Mail:

"Han gjorde det med sådan nonchalans. Med lätthet såg Sadio Mané till att garantera minst ett varv till i titelracet. Han vann den här matchen som om det vore en träningsövning, inte en potentiell titelavgörande stund."

"Han gjorde sitt nickmål som om det var sista anfallet i fredagens five-a-side-match, inte som om det var ett mål som höll Liverpools drömmar om en historisk kvadrupel vid liv."

"Liverpool behövde ett mål och de såg till att göra det, men sättet som Mané gjorde det på var verkligen iögonfallande. Han var avslappnad och avslutade som om konsekvenserna av målet inte var av så stor betydelse."

"Det såg ut som ett sent mål i en redan avgjord cupmatch mot ett lag från de lägre divisionerna, eller ett mål i den 85:e minuten i en Champions League-gruppspelsmatch utan betydelse. Det var först när Mané föll ned på knä och kysste planen som vikten av målet verkligen visades."

James Nalton, Thisisanfield:

"Liverpool är nu uppe på samma poäng som Man City i toppen av tabellen, men det känns betydligt mindre optimistisk än innan med tanke på att City tagit över försprånget vad gäller målskillnad."

"City vann mot Newcastle med fem mål mot noll och har just nu vad som i princip är en extra poäng i titelracet."

"För The Reds del måste nu City förlora en match samtidigt som de tar igen målskillnaden. Just nu är allt de kan göra att fortsätta vinna."

"Oavsett vad som händer i titelracet skulle resultatet av att Liverpool vinner sina återstående matcher denna säsong innebära en stor bedrift. 92 poäng skulle vara klubbens tredje största poängskörd någonsin och det hade räckt till ligasegern i 24 av de senaste 29 säsongerna."

David Hytner, The Guardian:

"Glöm nonsenspratet om att majoriteten i England vill att Liverpool ska vinna Premier League-titeln. Glöm storyn om att Steven Gerrard skulle sätta käppar i hjulen för klubben han älskar. Liverpool visste vad de behövde göra för att hålla sina titeldrömmar vid liv och de visste att det skulle bli tufft."

"Det blev det också. Villa gjorde första målet genom Douglas Luiz, de var strålande bra under den första halvtimmen och var inte mycket sämre därefter. Det var en kväll där Jürgen Klopp roterade och Manchester City funderade över om Liverpool hade var som krävdes."

"Det hade de. Inför Citys bortamatch mot Wolves är Liverpool uppe på samma poäng, pressen är återigen på City."

Sam Wallace, Telegraph:

"Dagarna blir längre och matcherna är snart slut, men Liverpool klamrar sig fast i racet om Premier League-titeln."

"Det som väntar framöver, med start med FA-cupfinalen på lördag och slut med Champions League-finalen i Paris i 17 dagar, kan komma att vinnas eller förloras utan Fabinho, han kände av en skada och lämnade planen under den första halvleken på Villa Park."

"Han lämnade planen vid likaläge och Steven Gerrard såg sitt lag försöka göra verklig skada på Liverpools hopp om ligatiteln. Men Liverpool hittade en lösning. Luis Diaz dribblade sig fram efter vänsterkanten och slog in ett inlägg till Sadio Mané som styrde bollen i nät, bort från alla som må ha försökt få en fot eller hand på den."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer