​Rapport: Mané matchhjälte på Villa Park!

Bild till nyheten ​Rapport: Mané matchhjälte på Villa Park!
Liverpool fick en kalldusch redan tre minuter in i matchen mot Aston Villa, men de svarade snabbt och kunde i den andra halvleken säkra de så viktiga tre poängen efter ett vackert nickmål signerat Sadio Mané.

Hemmalaget Aston Villa stod för några fina inledande minuter och Ollie Watkins hotade Alisson direkt med ett halvfärdigt avslut. Den fina starten gav utdelning i den tredje minuten efter en lite udda situation där Lucas Digne slog ett inlägg mot den bortre stolpen och tre spelare, Kostas Tsimikas, Joel Matip och Watkins, gick i marken vilket gav Douglas Luiz ett fritt nickläge, Alisson räddade men returen slogs in i nät.

1-0:

Det dröjde dock inte länge innan en ny tilltrasslad situation, denna gång i andra straffområdet, innebar en kvittering. Villa-försvaret lyckades inte rensa bort Trent Alexander-Arnolds inlägg vilket gav Virgil van Dijk chansen att peta fram bollen till Joel Matip som satte 1-1 i öppen kasse.

1-1:

Den snabba kvitteringen ingjöt ett lugn i Liverpool som tog någorlunda kontroll på matchen och utmanade ett i stunder virrigt motståndarförsvar. Sadio Mané kom nära ett ledningsmål efter tjugo minuters spel med en nick som gick tätt utanför Emiliano Martinez högra stolpe.

The Reds var inte hundraprocentiga i sitt passningsspel vilket hämmade deras framfart samtidigt som Aston Villa kunde skapa en del offensivt. En fast situation resulterade sånär i ett mål för hemmalaget när Danny Ings nådde högst på ett inlägg, men anfallaren mötte bollen med sådan hög fart att han inte fick nicken på mål.

Liverpool tvingades till ett byte i första halvlek då Fabinho höll sig för baksida lår och inte kunde fortsätta spela. Jordan Henderson ersatte.

Gästerna hade en boll i nät efter en dryg halvtimmes spel efter fint kombinationsspel, men Luis Diaz var offside och målet underkändes.

En Liverpool-ledning borde ha varit ett faktum i den 34:e minuten då Alexander-Arnold slog en perfekt passning till Naby Keita som var helt fri bara meter från mål, men mittfältaren fick en grov snedträff och chansen försvann.

Ett bolltapp framför eget straffområde av Marvelous Nakamba höll på att bli kostsamt då Curtis Jones fick ett fint skottläge, men Martinez hade inga större problem att rädda det skruvade avslutet.

När domare Jon Moss blåste av för halvtidsvila var resultatet fortsatt 1-1.

Det var en böljande matchbild i inledningen av den andra halvleken med halvchanser åt båda håll. Tsimikas stod för ett mycket fint försvarsspel när han hindrade Watkins till ett avslut i ett farligt läge efter en Villa-omställning.

Liverpool lyckades inte riktigt få något flyt i anfallsspelet och efter en dryg timme fick Jones lämna plats för Thiago.

Ett mycket fint anfall gav tillslut The Reds det så viktiga ledningsmålet. Thiago vann boll på mitten, Mané hittade Jota som slog en längre boll mot Diaz på vänsterkanten, colombianen slog ett hårt och precist inlägg mot Mané som med en välplacerad nick såg till att ge sitt lag ledningen.

1-2:

Några minuter senare kom Ings loss mot Alisson, men brassen hann ut bra från sin linje och som så många gånger förr avstyrde han faran när en anfallsspelare kommer fri mot honom.

I den 71:a minuten bytte Jürgen Klopp in Mohamed Salah, Diaz fick kliva av.

Liverpool slog av på tempot mot slutet av matchen vilket bjöd in Aston Villa som jagade en kvittering, Ings löpte gång efter annan in bakom backlinjen och hade en boll i nät, men målet dömdes bort för offside.

Fjärdedomaren visade fyra minuters tilläggstid och Villa fortsatte att trycka på för en kvittering, men Jürgen Klopps manskap lyckades hålla ut ta hem en seger som tar dem upp på samma poäng som Manchester City i tabelltoppen. Man City möter Wolverhampton på bortaplan imorgon, onsdag.