– Naby och jag är helt överens

Bild till nyheten – Naby och jag är helt överens
Naby Keita säger att han aldrig har fått visa upp sitt sanna jag i Liverpooltröjan och får medhåll av sin manager.

Keita kostade hela £52,75M när han hämtades in från Red Bull Leipzig för knappt fyra år sedan och står till dags dato noterad för 111 matcher, 11 mål och sex assist.

Det borde ha varit mer. Mycket mer.

Men upprepade knäproblem, lårproblem, ledbandsskador, ljumskskador, ankelskador, sjukdom och covid-19 har hämmat hans utveckling.

Förra månaden uttalade sig Keita själv i klubbens officiella matchprogram att "ingen har fått se den verklige Naby Keita ännu". 

– Jag har haft ganska många skador sedan jag kom hit och hela tiden fått jobba mig tillbaka i form. Tränarna försöker också att hjälpa mig med det.

– Målet är att etablera mig på laget och att fotbollsvärlden ska få upp ögonen för mig. Vi får se hur det går, antingen denna säsong eller nästa säsong. 

Frågan om Naby Keita kom upp på gårdagens presskonferens med Jürgen Klopp som var överens med sin nummer 8.

– Vi har sett några glimtar av den otroliga spelare Naby är, men skador och andra saker har medfört att han aldrig har hittat rytmen. Men nu är han i bättre form och shape.

Efter årskiftet har Keita varit skadefri om man bortser från två veckor av knäproblem i mars och på senare tid har han varit en viktig bricka för Klopp.

Så här långt har det blivit 35 matcher och fyra mål i liga- och cupspel, vilket är nytt personligt rekord för mittfältaren i Liverpooltröjan. Och då återstår ändå fem matcher. 

Frågan är om vi nu kan få se den 'riktige' Naby Keita leverera på hög nivå, vecka efter vecka?

Och om Jürgen Klopp har tålamodet att vänta. 

27-åringens nuvarande avtal löper ut den 30 juni nästa år, alltså samma dag som Mo Salah och Sadio Mané.

Tycker du att det finns mer att hämta hos Keita och att klubben bör ge honom ett förnyat kontrakt? Logga in och kommentera.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer