Kalla fakta inför Villa

Bild till nyheten Kalla fakta inför Villa
Mohamed Salah kan tangera ett målrekord som innehas av Roger Hunt när Liverpool tar sig an Aston Villa på Villa Park.

Om Mohamed Salah gör mål i kvällens match på Villa Park blir Mohamed Salah blott den andra spelaren i Liverpools historia att näta i fyra raka ligamatcher mot Aston Villa. Den som idag är ensam med den bedriften är Roger Hunt som gjorde det mellan 1963-1965.

The Reds är en seger från att ha tagit 100 segrar mot Villa, samtliga turneringar inräknade.

Liverpool har tagit fler ligapoäng (313) och gjort fler ligamål (332) mot Villa än mot någon annan klubb.

De har vunnit fler Premier League-matcher på Villa Park (14) än på någon annan bortaarena.

Liverpool har endast förlorat fem av sina 34 senaste Premier League-matcherna lagen emellan.

Den nuvarande Villa-tränaren Steven Gerrard var den senaste spelaren i Liverpool att göra hattrick mot Birmingham-klubben, det skedde 2009. Han är även den senaste rödklädda att bli utvisad mot dem.

Sadio Mané har gjort åtta mål på nio framträdanden mot Aston Villa, fyra av de målen har kommit på fem matcher för Liverpool.

Mané innehar rekordet för snabbaste hattrick i Premier League efter att ha nätat tre gånger om på två minuter och 56 sekunder för Southampton mot Villa i maj 2015.

James Milner har spelat 126 matcher för Villa i liga- och cupspel och står noterad för 22 mål. Hans första mål för Liverpool kom mot Villa i en 3-2-seger på Anfield i september 2015.

Steven Gerrard blev Villa-tränare i mitten av november, sedan dess har laget spelat 23 ligamatcher och har ett facit på tio segrar, tre kryss och tio förluster.

Totalt 34 spelare har lirat för båda klubbarna genom åren, där de mest kända är: Milan Baros, Christian Benteke, Patrik Berger, Aly Cissokho, Joe Cole, Stan Collymore, Peter Crouch, Stewart Downing, Alun Evans, Brad Friedel, Sam Hardy, Tony Hateley, Emile Heskey, Dave Hickson, Gordon Hodgson, Ray Houghton, David James, Robbie Keane, Steve McMahon, James Milner, Pepe Reina, Dean Saunders, Steve Staunton, Mark Walters och Stephen Warnock.

Kvällens match har avspark kl 21 och domare är Jon Moss, medan John Brooks är ansvarig för VAR-utrustningen.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer