– Mitt jobb är att vinna matcher

Bild till nyheten – Mitt jobb är att vinna matcher
Aston Villa har de båda titelkonkurrenterna Liverpool och Manchester City kvar att möta denna säsong, men Steven Gerrard vill inte prata om hur hans lag kan komma att påverka toppstriden.

När Steven Gerrard höll sin presskonferens inför tisdagens hemmamatch mot Liverpool konstaterade han att det är en rejält tuff utmaning som väntar samtidigt som han påpekade att det går att hitta svagheter hos alla lag.

– Liverpool är ett världsklasslag. Det går att argumentera för att de är världens bästa lag just nu. Vi vet vad som väntar. Jag har pratat mycket om hur stor respekt jag har för managern och hans stab. Antingen blir man rädd i sådana här lägen eller så sträcker man på sig och försöker att hitta situationer i matchen där man kan skapa någonting.

– Alla lag på planeten, både nu och historiskt sett, har områden där man kan skada dem under matchen. Vi är väl medvetna om hur tufft det kommer att bli, men det är spännande och jag ser fram emot det. Det är detta allt handlar om, de stora matcherna.

Efter en period med fyra raka förluster har Aston Villa nu ett kryss och två segrar på sina tre senaste matcher.

– Jag vet hur vi känner oss i laget och jag vet att vi kan vinna fotbollsmatcher. Jag vet att vi kan hitta formen för att studsa tillbaka efter tyngre perioder. Vi svävar inte i väg om vi vinner några matcher i rad och på samma sätt måste man hålla ihop och behålla tron på sig själv i tyngre perioder.

– Det var tufft, ingen vill förlora fyra matcher, men jag hade en tro på att vi skulle kunna vända på det. 

Inför matchen är det stort fokus på titelstriden mellan Liverpool och Manchester City. Aston Villa ska möta båda lagen innan säsongen är över och kan därmed komma att spela en stor roll när det kommer till vilket lag som tar hem titeln.

– Mitt jobb är att vinna fotbollsmatcher med Aston Villa, så kommer alltid att vara fallet när jag representerar den här klubben. Jag vill verkligen vinna och det gäller även imorgon. När det gäller Liverpool är säsongen 38 matcher lång och de möter bara Aston Villa två gånger. Om du vill ha en rubrik som "Steven Gerrard säger att han ska stoppa Liverpools titelhopp", så kommer du inte få det av mig.

– Vi kommer att gå för segern i matchen. Jag kommer inte att prata om hur vårt lag kan påverka varken botten- eller toppstriden. Mina prioriteringar handlar endast om Aston Villa, ingenting annat. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer