City med ny försvarsskada

Bild till nyheten City med ny försvarsskada
Manchester City spelade Newcastle av banan igår och vann enkelt med hela 5-0. Även om det innebar tabelltopp med tre poängs marginal och en målskillnad som nu växer fanns där även smolk i bägaren för City.

Segern för City betyder som sagt tabelltopp med 3 poängs marginal men också att man dragit ifrån i målskillnaden när tre omgångar återstår. Däremot bekräftade Pep Guardiola ännu en skada efter matchen – och börjar nu få tunt med alternativ i sin backlinje. Och det var en märkligt frustrerad Pep som mötte pressen efteråt.

Redan innan Newcastle-matchen fanns mittbacken John Stones och högerbacken Kyle Walker på skadelistan. I paus på Etihad behövde sen även Ruben Dias kliva av. Efter matchen bekräftade Pep att trion inte kommer att spela mer den här säsongen. 

Det betyder att de alternativ Guardiola har kvar för matcherna mot Wolves, West Ham och Aston Villa är Joao Cancelo, Aymerick Laporte, Nathan Aké och Oleksandr Zinchenko. Ett alternativ är också att låta Fernandinho vikariera i mittförsvaret. 

"Alla vill att Liverpool ska vinna titeln"

Om det var skadorna som gjorde att Pep hade taggarna utåt när han mötte pressen efteråt lär vi inte få svar på, men det var en irriterad Pep som stod vid mikrofonerna. 

Bland annat menade han att hela England vill att Liverpool vinner titeln. 

– Alla vill att Liverpool ska vinna. Ni i media, fans till andra lag. Men nu är det vi som har kommandot.

Han bet också tillbaka när Champions League kom på tal, efter uttåget mot Real. 

– Visst Liverpool kanske har en otrolig historia i Europa. Men har de det i Premier League? En titel på 30 år. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer