– Det är en viktig poäng

Bild till nyheten – Det är en viktig poäng
Det var en besviken Jürgen Klopp som höll presskonferens efter den oavgjorda matchen mot Tottenham, men han underströk det faktum att den poäng de fick med sig trots allt är en viktig sådan.

Detta hade Jürgen Klopp att säga när han mötte pressen efter 1-1-matchen mot Tottenham:

Om lagets insats:

– Det blev den match vi förväntade oss. Det var uppenbart att Tottenham skulle komma hit och spela som de gjorde. Med den individuella kvalitet de har och med den matchplanen, vi visste att det skulle bli riktigt tufft. Det blev inte lättare när vi släppte in det första målet. 

– Jag är nöjd med mycket, de första 25 minuterna, wow, en galen start. Vi gjorde det riktigt bra, satte dem under press, hade bra passningsspel, högt tempo, det var mycket som var bra men vi gjorde inte mål. Sedan gör vi ett misstag och de är där för att ta vara på det. 

– I andra halvlek klev vi ut med mycket energi, sedan släppte vi in målet. Allt kan hända i sådana här lägen. Efter de veckor vi har haft, jag vet inte hur många fler matcher vi spelat än Tottenham, men det är några stycken och i sådana här lägen kan vad som helst hända. 

– Vi hade arenan med oss, grabbarna behöll lugnet, ökade intensiteten i pressen utan att öppna upp laget för mycket. Vi gjorde ett mål. Vi hade några lägen där Thiago hittade in bakom till Henderson och Kostas som fick en felträff på huvudet, sedan slog han en passning till Trent som blev aningen för lång. Vi störde dem, men de gav allt, de blockerade skott, de gjorde allt. De kom hit för att få med sig ett resultat.

– Jag vet att ni alla tänker att matchplanen som Tottenham hade fungerade perfekt, vi måste acceptera det. Vi har en annan matchplan. Även när vi spelar borta mot Tottenham har vi en annan matchplan. Så är det och det är därför det är så svårt att möta dem. När de möter ett lag som har mer bollinnehav än dem så fungerar det ganska bra, men de möter inte alltid sådana lag.

Om resultatet:

– Det är en viktig poäng eftersom vi har en poäng mer än vi hade innan matchen, så är det. Vi är alla medvetna om situationen. Vi är ligaledare nu. Om du frågar mig hade jag varit nöjd om vi och City förlorar de återstående matcherna så att vi är kvar i topp. Det hade varit bra, men vi vet att det inte kommer att hända. Vi är besvikna. 

– Grabbarna är mer besvikna än vad jag är - det kanske är på grund av min ålder, jag har varit med om det mesta i livet. Men vi kommer att fortsätta. Vi gjorde mycket bra ikväll. Presspelet vi stod för var fantastiskt. 

– Jag såg mycket som var bra men vi fick inte med oss resultatet vi önskade.

Om Ibrahima Konate:

– Jag är nöjd med alla spelare. Jag tycker att alla har blivit bättre jämfört med förra säsongen. Ur ett mittbacksperspektiv är han i princip fortfarande ett barn. Man når ofta en världsklassnivå lite senare men han kan göra det tidigare. Jag är väldigt nöjd med hur han presterar.

Om han tror på fler svängningar i titelracet:

– Jag hade önskat att sitta är och säga: "Ja, City kommer att tappa poäng." Det enda problemet är att jag inte kan se det hända. Jag önskar att jag kunde tänka på ett annat sätt, men jag kan inte se det hända. Men vi får se. Mitt problem är inte huruvida City kör över Newcastle imorgon eller inte, mitt fokus ligger på Aston Villa på tisdag. 

– Vi har en poäng mer än innan, det är bra och med tanke på att vi låg under i matchen är det ännu bättre. Målet är verkligen viktigt. Det är inte vad vi hade önskat men vi måste hantera det. Vi kommer att försöka att förbereda oss så bra som möjligt, som vanligt, för att vara redo att möta Aston Villa. Villa Park, herregud, det kan också bli tufft, men vi ska ge det ett försök.

Om vad han sa till sina spelare:

– Först och främst måste vi sluta bete oss som att vi vore på en begravning. Jag sa inte det till grabbarna men det är lite den känslan just nu. Det är fotboll vi pratar om och sådana här saker kan hända. I mitt liv har mycket värre saker hänt men jag är fortfarande här. Man kommer över saker. 

– Grabbarna är besvikna nu, det är förståeligt. Men från och med imorgon, jag hörde att våren kommer till England, så vi kanske kan använda vädret för att komma på bättre humör, vi ska försöka.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer