​Rapport: Blytungt poängtapp på Anfield

Bild till nyheten ​Rapport: Blytungt poängtapp på Anfield
Liverpool lyckades inte få med sig mer än 1-1 mot Tottenham – en tung smäll i jakten på Manchester City och Premier League-titeln.
SUMMERING:

Påhejade av en urtaggad Anfieldpublik inledde Liverpool matchen i högt tempo och tog snabbt kontroll på matchen, ett mycket effektivt bollvinnande hindrade Tottenham från att etablera något längre bollinnehav under de första minuterna.

Tottenham ställde om snabbt i den sjunde minuten och satte Alisson i arbete två gånger om, brassen hann först på ett inlägg från höger och räddade också det skott som Bentancur avlossade på returen.

The Reds hade mycket boll på offensiv planhalva men spelet svängde ändå fram och tillbaka en hel del med tanke på att Tottenham satte av i kontringar direkt efter bollvinst vilket i sin tur också gav hemmalaget chansen att ställa om snabbt med djupledslöpande Mohamed Salah och Sadio Mané när de vann tillbaka bollen.

I den 28:e minuten tvingades Hugo Lloris till en räddning efter att Ryan Sessegnon råkat nicka bollen rakt mot Salah som utan Lloris ingripande hade kunnat näta i öppen kasse.

Det bjöds inte på någon kavalkad av klara målchanser men i den 38:e minuten var Liverpool mycket nära att ta ledningen. Alexander-Arnold slog en hörna från vänster som Virgil van Dijk nådde högst på och nickade i ribban.

Diaz tvingade Lloris till en fin räddning med ett distansskott efter ett vackert väggspel med Mané. Tottenham ställde om snabbt och Højbjerg testade från distans och träffade stolpen.

Den första halvleken var en underhållande sådan men målen lyste med sin frånvaro. 0-0 var ställningen när spelarna vandrade ut till omklädningsrummen.

Liverpool satte högsta möjliga fart efter pausvilan och tryckte ned Tottenham i straffområdet, gästerna bjöd dessutom på flera slarviga misstag som bidrog till de rödas massiva press, men den där självklara målchansen uteblev.

Trots Liverpools fina inledning i den andra halvleken var det Tottenham som gjorde matchens första mål. I den 56:e minuten tog de sig upp mot straffområdet, Harry Kane hittade fram till Sessegnon som i sin tur spelade över till Heung-Min Son som rakade in bollen i öppet mål. 0-1.

0-1:

Efter 64 minuters spel gjorde Jürgen Klopp ett dubbelbyte där Kostas Tsimikas och Diogo Jota ersatte Andy Robertson och Jordan Henderson.

Liverpool jagade frenetiskt efter en kvittering och den kom i den 74:e minuten. Luis Diaz gick förbi två Spurs-spelare utanför straffområdet och avlossade ett skott som styrde på en försvarare och gick in bakom en chanslös Lloris i gästernas mål.

1-1:

Efter kvitteringen hade The Reds i princip all boll och svingade in inlägg efter inlägg i boxen i jakten på ett ledningsmål. Med tre minuter kvar av ordinarie tid kom Naby Keita in från bänken, Fabinho lämnade planen.

Liverpool lyckades inte hitta någon ytterligare väg igenom London-lagets försvar och ett oavgjort resultat var därmed ett faktum. Poängen räcker för att de ska gå upp i serieledning på målskillnad, men Manchester City kan återta - och dryga ut - ledningen imorgon när de möter Newcastle.