Klopp kritiserar antalet biljetter och hotellpriser

Bild till nyheten Klopp kritiserar antalet biljetter och hotellpriser
Spirit of Shankly har redan publicerat ett officiellt ifrågasättande av Uefa:s beslut att endast tilldela klubbarna vardera drygt 20.000 biljetter inför Champions League-finalen i Paris. På dagens presskonferens fick de medhåll från Jürgen Klopp, som dessutom uttryckte stor besvikelse på hur hotellen tar betalt.

Bland de som börjat titta på flyg- och hotellpriser till och i Paris lär det ha tappats en del hakor. Bara från Sverige och Danmark finns det redan flygbolag som tar upp emot 10.000 kronor för en tur/retur-biljett till Paris under finalhelgen och hotellpriserna har redan skenat iväg de med. 

Detta läggs dessutom bara på toppen av en biljettsituation där Liverpool inte ens tilldelats 20.000 av 75.000 möjliga biljetter. Något som Spirit of Shankly kritiserat hårt. Dessutom med tanke på att de som eventuellt kan få tilldelning knappt kommer att ha råd att köpa dem – då även "vanliga" biljetter kommer att säljas för omkring 7.000 kr. 

En som ifrågasätter både biljettfördelningen och hur hotellen kan få lov att ta dessa hutlösa priser är Jürgen Klopp. 

– Man tittar på hotellpriserna redan nu i Paris och tänker att 'wow, okej, för hur många år ska vi finansiera den franska ekonomin', sa han på dagens presskonferens. 

– Sen har vi det här med biljetterna. Varje lag får alltså cirka 20.000 biljetter var om jag hörde rätt? På en arena med plats för 75.000? Där är alltså 35.000 biljetter kvar. Vart tar dessa vägen?, fortsatte han. 

Frågan är såklart mer retoriskt ställd men en tydlig passning i linje med Spirit of Shanklys starka kritik mot att samarbetspartners, ambassadörer, tv-bolag med mera får en helt orimligt stor del av biljettantalet. 

Liverpool har som klubb tidigare gått ut med ett officiellt uttalande att fans utan biljett inte bör resa till Paris, men där var inte Klopp lika enig. 

– Jag hoppas att väldigt många kommer dit ändå och är med och skapar en magisk atmosfär. Kan man inte åka så samlas här (i Liverpool reds. anm) och ha en fantastisk dag. Men jag tror Paris är stort nog för alla att komma, även utan biljett, och ha en fantastisk helg. Men sköt er på bästa sätt och visa upp oss från vår bästa sida.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer