Senaste nytt inför Spurs

Bild till nyheten Senaste nytt inför Spurs
Jürgen Klopp pratade bland annat om Roberto Firminos status, vikten av supportrarnas stöd och självklart en del om Tottenhams styrkor när han mötte pressen inför lördagens kvällsmatch på Anfield.
Jürgen Klopp om utmaningen som väntar:

– Det är en enorm utmaning. Om jag hade sett det utifrån hade jag konstaterat att det är ett svårt test för Liverpool. Tottenham har enorma kvaliteter.

– På bortaplan känner de inget stort behov att ha bollen hela tiden, de försvarar kompakt och har några av de allra bästa kontringsspelarna i världen. Vi behöver hitta lösningar på det. Vi är väl medvetna om att det här är tufft, men vi ser fram emot det.

Om Citys uttåg ur CL kan påverka deras ligaform:

Journalisten frågade om Citys förlust mot Real Madrid kan ge en negativ effekt på ligaspelet eller om de kan komma att bli än mer målmedvetna om att ta hem ligatiteln.

– Med tanke på allt vi vet om City skulle jag säga att alternativ två är troligast. Så är det. Det var en tung smäll för dem, jag tror att många var beredda att stänga av tv:n men plötslig drog del två igång. Jag kan tänka mig att det var tungt, men jag tror absolut att de kommer att vara redo mot Newcastle på söndag.

Om att möta Real Madrid i CL-finalen:

– När vi förlorade den finalen var mitt drömscenario att vi skulle få möta dem igen i finalen året efter, men vi mötte Tottenham vilket var helt fine - i Madrid! Madrid verkar vara vår stad. 

– Det Madrid gjorde mot City var fantastiskt. De tog sig vidare mot PSG, Chelsea och City, vi sa om Villarreal att de förtjänar att vara i semifinal efter att ha slagit ut Juventus och Bayern München, slår man ut dessa tre lag förtjänar man helt klart att vara i finalen.

– Många spelare är kvar i båda lagen (sedan finalen 2018). Det kommer att bli fantastiskt. Vi var inte glada den kvällen, men det var ett tag sedan nu. Jag ser fram emot att åka dit och ge det ett försök. Det Carlo (Ancelotti) har gjort där är otroligt. 

Om Spurs är största hotet som kvarstår i ligaspelet:

– De är ett högkvalitativt lag. Men matchen mot Newcastle, det var inte så att det var en lätt uppgift. Tre dagar senare skulle vi möta Villarreal. Denna gång har vi en dag extra för förberedelser vilket känns som en veckas semester. Det ger oss chansen att inte stressa i förberedelserna. Men sedan väntar Aston Villa på tisdag. 

– Den största utmaningen är den kvalitet de besitter. De är ett briljant fotbollslag, de är välstrukturerade, alla spelare i offensiven besitter speed, Harry Kane - vilken spelare! Han passar väldigt bra in i deras spelstil. Det blir vår största defensiva utmaning på länge.

– Vi måste försöka att hitta ett sätt att hålla dem lugna i så långa perioder som möjligt.

Om Roberto Firmino är redo för spel:

– Jag vet inte. Han är tillbaka i träning, men vi måste fortfarande fatta ett beslut. Vi måste se till att han kan genomföra ett par träningspass, vi har fortfarande många matcher kvar att spela och vi vill ha honom i toppform, jag har inte fattat något beslut men det kan vara så att det smartaste är att låta honom träna hela veckan för att vara redo därefter. 

– Vi får se, han såg bra ut på träningen igår. 

Om de andra spelarna är fortsatt skadefria:

– Ja, ibland får jag meddelanden ganska sent, men senast jag kollade så var allt lugnt.

Om att hantera pressen med så mycket på spel:

– Även om vi spenderar mycket tid tillsammans har vi fortfarande mycket tid själva med våra egna tankar. Det kan leda till den första halvleken mot Villarreal men det kan också leda till den andra halvleken. Vi har varit i liknande situationer tidigare, aldrig exakt samma situation, men vi har aldrig förändrats vilket gör det lätt för oss att hantera, vi fokuserar bara på den kommande matchen.

– Nu väntar Tottenham härnäst, där ligger vårt fokus. Vi har en bra känsla i truppen, men vi hade en bra känsla även innan första halvlek mot Villrreal och spelade väldigt dåligt. Vi måste se till att vi spelar bra.

Om utmaningen med ett konstant hektiskt spelschema:

– Det är som det alltid har varit, det är bara att det pågår lite längre för oss nu. Vanligtvis vid den här tidpunkten kanske man spelar lördag och sedan nästa lördag igen om man inte är kvar i de andra turneringarna. Vi kan egentligen inte träna, ingen ger oss den tiden. Vi kan bara återhämta oss. 

– Analyserna förändras aldrig, vi spenderar alltid lika mycket tid på det. Det är hektiskt, absolut. Men jag kan inte tänka mig en bättre anledning till att ha mycket jobb att göra. 

Om biljetter och planering till finalerna:

– Det är rörigt, alla frågar efter biljetter till FA-cupfinalen, till Champions League-finalen. Vi vet inte ens om vi får några överhuvudtaget. Jag kommer nog vara på arenorna iallafall. 

– Vill man boka ett hotellrum i Paris så finansierar man fransmännen i jag vet inte hur många år framöver. Allt sådant händer runtikring, men det är den bästa anledningen till att ha mycket att göra. 

Om vad Luis Diaz ankomst har betytt:

– Han har verkligen gjort avtryck. Det finns plats för världsklasspelare i alla trupper i världen. Luis är just en sådan spelare, det var därför vi jobbade hårt för att få hit honom. 

– Att få in en fantastisk spelare är bra för alla trupper. Herregud vad glad jag är att vi fattade det beslutet, det har verkligen hjälpt oss. Han kommunicerar med alla utan att säga så mycket, språket är egentligen inget problem vi har spansktalande spelare som Thiago, Fab, Ali, Bobby och Adrián, han är riktigt viktig när det gäller detta. 

– Men han har kommit nära alla, han, Curtis och Harvey är väldigt nära, jag förstår inte hur de pratar med varandra men de gör det. Det tog bara en vecka och det är mycket tack vare honom.

Om supportrarnas stöd på bortaplan:

– Det är rörande att se. Jag är tacksam.

– Sen har vi det här med biljetterna. Varje lag får alltså cirka 20.000 biljetter var om jag hörde rätt? På en arena med plats för 75.000? Där är alltså 35.000 biljetter kvar. Vart tar dessa vägen?

– Det är dyra biljetter också och jag kan inte vara mer tacksam för vad supportrarna gör för oss. Jag hoppas verkligen att de alla kan komma till Paris på ett eller annat sätt och skapa en fantastisk stämning. Jag tror att Paris är stort nog för att man ska kunna åka dit utan biljett, ha det gott  och bidra till stämningen.

 – Jag hoppas att väldigt många kommer dit ändå och är med och skapar en magisk atmosfär. Kan man inte åka så samlas här (i Liverpool reds. anm) och ha en fantastisk dag. Men jag tror Paris är stort nog för alla att komma, även utan biljett, och ha en fantastisk helg. Men sköt er på bästa sätt och visa upp oss från vår bästa sida.

– Alla som följt oss, jag kan bara tacka er, ni har gjort detta väldigt speciellt. Oavsett var vi har varit har de gjort arenan till vår. Grabbarna har vunnit alla bortamatcher i Champions League denna säsong, det är mycket tack vare stödet från supportrarna.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer